Българската асоциация на заведенията е новият член на ССИ
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Септември 2023 10:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българската асоциация на заведенията е новият член на ССИ

/КРОСС/  Българската асоциация на заведенията (БАЗ) вече е член на Съюза за стопанска инициатива. Асоциацията, в която членуват над 300 фирми с повече от 1500 заведения у нас, припозна ССИ като доверен партньор, който може да защитава интересите и да търси своевременни решения на проблемите в сектора.

Предизвикателствата и заплахите пред бранша са много. Връщането на 20% ДДС е едно от тях. Планираното вдигане от 1 януари на МРЗ на 933 лв., за което алармира ССИ, ще засегне най-сериозно именно ресторантьорите и хотелиерите. Категоричен беше председателят на ССИ - Кузман Илиев. А минималният осигурителен праг за този бранш е по-висок от минималната работна заплата още от 2020 г. Това е така и в момента.

"Малкият и средният бизнес представлява над 90% от икономиката. Всъщност той е основата й, приоритет за ССИ е чрез постоянство и благодарение на експертния потенциал, който притежаваме, да работим за защита интересите на бизнеса и подобряване на средата у нас, особено в трудни времена като сегашните", добави председателят на ССИ.

Над 400 000 души са работещите в заведенията у нас. "Съюзът за стопанска инициатива е наш дългогодишен партньор и членството ни в организацията е естествено продължение на отношенията ни.

Убеден съм, че заедно ще защитаваме интересите на българския бизнес и служителите му по най-добрия начин", заяви Ричард Алибегов председател на Българската асоциация на заведенията