Лидл България е „Най-добър работодател“ в сектора на бързооборотните стоки
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Септември 2023 18:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лидл България е „Най-добър работодател“ в сектора на бързооборотните стоки Компанията бе отличена със златен медал и за своята Стратегия за работодателска марка и получи сребърни отличия в четири други категории на Career Show Awards 2023

/КРОСС/ Лидл България спечели златното отличие в категорията „Най-добър работодател" в сектора на бързооборотните стоки за 2023 г. на престижните награди Career Show Awards 2023. Компанията бе отличена със злато и за своята „Стратегия за работодателска марка - с младежки дух и фокус върху приобщаването", както и с още четири сребърни медала в оспорвана конкуренция между 100 водещи компании на пазара.

За поредна година Лидл България е в топ три - със сребърно отличие, в категорията „Любим работодател" - единствената категория, в която победителите се определят от публиката.

Компанията завоюва престижните сребърни медали и в категориите „Стратегия за привличане на таланти", „Стратегия за толерантност и приобщаване" и не на последно място - за „Екип Човешки ресурси". Във всички тези категории Lidl е водеща сред търговските вериги в страната.

„Изключително сме щастливи от поредните престижни отличия за работодателските практики в компанията. Да бъдем най-добър работодател в FMCG сектора е признание за трансформиращата ни роля - както като компания с иновативен подход в сферата на бързооборотната търговия, така и като работодател за нашите над 4000 служители в страната. Стремим се да превръщаме най-добрите HR практики в цялостен подход за грижа към служителите, насърчаване на вдъхновяващото лидерство, подкрепа за младите таланти и разбира се, отговорност за едно по-добро утре," заяви Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси" в Лидл България."

Във фокуса на стратегията за привличане на таланти на Lidl е комуникацията и създаването на отлични условия за кариерен старт и развитие на хората от поколението Z. Основни нейни стълбове са младежките програми на компанията: практикантска за пълнолетни ученици, дуално обучение за ученици в професионални гимназии, стажантска - за студенти, и трейни - за млади специалисти, които се подготвят за ръководни позиции в компанията.

В рамките на стратегията за толерантност и приобщаване „Lidl Палитра" Лидл България си партнира със Съвета на жените в бизнеса в България и Софийския университет за реализирането на уникална по рода си инициатива - първата Академия за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване. Lidl разработи и програма за интегриране на украински граждани, в която вече са участвали 60 души, а 30 от тях са продължили да работят в компанията. Партньорства и проекти от „Lidl Палитра" допринасят за пълноценната интеграция в пазара на труда на различни групи и за подобряване на цялостното разбиране в обществото за ползите от приобщаващите политики.

Career Show Awards e ежегоден конкурс, който отличава най-добрите практики в работодателската марка и привличането, задържането и развитието на служителите. С получените отличия Лидл България затвърждава своите водещи позиции като работодател в сектора на бързооборотните стоки. През 2023 г., за четвърта поредна година, Лидл България е ТОП работодател за България и Европа според водещата международна организация TOP Employers Institute.