Kaufland България подкрепя най-големия фестивал за документално кино у нас
Секция: КУЛТУРА
19 Септември 2023 18:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kaufland България подкрепя най-големия фестивал за документално кино у нас

/КРОСС/ Тазгодишното издание на фестивала на документалното кино „София ДокуМентал" става възможно за пръв път благодарение на подкрепата на Kaufland България. За четвърта година столицата е домакин на фестивала, който ще се проведе между 18 и 25 септември.

Най-големият ритейлър в страната оказва съдействие на събития в областта на културата, като всяка инициатива, получаваща подкрепата на Kaufland България, е прецизно селектирана, така че да отговаря на ценностите на компанията.

Фестивалът „София ДокуМентал" тази година се фокусира върху човешките права и разказва истории за времето, в което живеем като цели да предизвика полемика по наболели въпроси. Лентите са разпределени в различни секции и обхващат теми като борбата за равноправие, насилието, включително такова въз основа на пол и сексуална ориентация, личните революции на обикновени хора в резултат на глобални обществени и климатични промени и други. В програмата са заложени 20 документални филма, носители на престижни международни награди, които се представят на фестивала лично от авторите си.

Kaufland България, в ролята си на социално отговорен партньор на българското общество, съдейства столицата да се превърне в гостоприемен домакин на художественото документално кино, като ключови културни локации в София - Ларгото, Дом на киното, кино Одеон, Чешки център, Гьоте институт и други отвaрят врати за публиката на „София ДокуМентал".