Конкурсът "Мисис Черно море" събира средства за болни деца
Секция: Шоубизнес
19 Септември 2023 18:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Конкурсът "Мисис Черно море" събира средства за болни деца Те ще бъдат дарени на онкохематологичното отделение на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив

/КРОСС/ Конкурсът „Мисис Черно море" събира средства за детското онкохематологично отделение в УМБАЛ „Св. Георги" в Пловдив. Идеята за създаването му е на модния дизайнер от Бургас Йордан Бъчваров.

„В продължение на 5 години каузата на конкурса ще бъде за набиране на средства за детско онкохематологично отделение на болницата в Пловдив УМБАЛ „Св. Георги". Със събраните пари ще се купуват медицински консумативи за дечицата в това отделение, които не се поемат от Здравната каса", обясни организаторът.

Отделението има нужда от специални игли за вливките, които се правят. „Те са неболезнени игли. Смятам, че това е една перфектна кауза, защото за една майка най-важното нещо е нейното дете", коментира още Йордан Бъчваров.

В конкурса участваха 11 омъжени дами. Сред тях бяха и близначките Мария и Даяна Илиеви. „Получихме специална покана за участието в този конкурс. Благотворителната кауза много ни допадна и с удоволствие участвахме", коментира Даяна Илиева. „Мен ме мотивира това, че е благотворителна каузата - да се съберат средства за онкоболните деца, за болницата и да бъде в услуга, да се чувстват добре. И също така, още един път някаква мечта да разбера, че се чувствам добре и съм красива", сподели Десислава Тишева.