Тошко Йорданов: Предложените промени в Конституцията са вредни
Секция: ПОЛИТИКА
24 Септември 2023 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тошко Йорданов: Предложените промени в Конституцията са вредни

/КРОСС/ ПП и техните лидери правят точно това, което поискат ДПС. Вътре в зала Делян Пеевски и Йордан Цонев им дават нареждания как да им гласува групата, как да се променя мнението, как да се оттеглят исканията, буквално пред всички. Това каза депутатът от ИТН Тошко Йорданов в предаването „Говори сега" по БНТ.

Според него при ПП-ДБ ще има наказателен вот заради „липсата на морал и лицемерие в политиката им". „ПП-ДБ дойдоха на крилете на лъжата, че ще разформироват модела „ГЕРБ". Това, което направиха, е, че се прегърнаха с ГЕРБ и в момента управляват заедно. А още по-жалкото е, че всъщност управлява ДПС. Хората протестираха точно срещу тези, а те управляват с тези, които трябваше да ги разградят. По-долно лицемерие от това трудно мога да се сетя", коментира той.

По думите му реалният премиер е Асен Василев. „Другият скрит премиер се казва Делян Пеевски, това е истината", посочи Тошко Йорданов.

Предложените промени в Конституцията като „вредни". „Нито едно от предложенията не е свързано с демокрацията. Намаляването на правомощията на президента е мъката им, че когато има служебни правителства, те не са „техни". Това е изземване на власт от друг център и трупане на власт само на едно място. Безконтролната власт корумпира безкрайно", каза още Йорданов.