Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София
Секция: ПОЛИТИКА
25 Септември 2023 11:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Партията обяви номинацията си

/КРОСС/ ГЕРБ обяви кандидата си за кмет на София. Номинацията на партията е Антон Хекимян. Самият той обяви, че е имал лична среща с лидера на формацията Бойко Борисов и лично от него е получил поканата да бъде кандидатът за градоначалник.

„Намираме се в нестандартна ситуация. Решението няма как да бъде взето лесно. Решението съм го взел напълно съзнателно - лично. И след време, което аз поисках да ми бъде отредено, за да помисля. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с Бойко Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът на ГЕРБ за кмет", обяви Хекимян.

„От 20 години живея в София. През цялото това време като журналист съм критикувал. Осъждали сме действия, които са се случвали в Столичната община, търсили сме решения. И съм имал лично отношение и коментар по всеки един казус", допълни кандидатът за кмет.

„Визията ми за София е столицата да бъде още по-модерен град, да бъде зелен град, отворен за инвестиции, към младите хора. Но преди всичко слагам като акцент образованието, защото то ще донесе още повече потенциал и кадри на града и ще го развие. Няма да забравим и големите инфраструктурни проекти, които трябва да бъдат завършени", каза още Хекимян.

Той обясни, че след като е получил предложението да бъде кандидат на ГЕРБ, си дал сметка, че иска да продължи да работи за обществото. Какво ще направи първо, ако бъде избран за кмет, той каза: „Ще инспектирам абсолютно всички ремонти. Но нека първо да спечелим".

Според Хекимян за София е направено много. „Когато се фиксираме върху жълтите павета, които и на мен не ми харесва как са подредени, или върху „Графа" - не може да видим цялата картина. Ако трябва да сме честни, мисля че можем да си признаем и доброто, направено за нашия град", смята кандидатът на ГЕРБ.

Председателят на СОС Георги Георгиев коментира: „Ние сме тук не да регистрираме Антон Хекимян като кандидат за кмет, а за да регистрираме победата, която ще постигнем заедно. Изказваме благодарност, че прие нашата номинация в една нелека битка - с популизма, с общите приказки и избра страната на професионалистите".

Георгиев заяви, че половината от първите 30 кандидати за общински съветници са нови лица. „Антон Хекимян ще води нашата листа, аз съм втори, след мен е Любомир Минчев. Интриги при нас няма. Стратегията е ясна. Екипът е железен и заедно ще победим", категоричен беше той.

Преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че кандидатът ще бъде „нестандартно решение".