Нови атаки с дронове в Курска и Брянска области
Секция: Русия
25 Септември 2023 12:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нови атаки с дронове в Курска и Брянска области

/КРОСС/ В понеделник сутринта губернаторите на Курска и Брянска области обявиха за удари с дронове. Техните изявления по-късно бяха потвърдени от руското министерство на отбраната, без да се предоставят, както обикновено, никакви подробности, съобщава руската служба на Би Би Си.

"Дежурните системи за противовъздушна отбрана прехванаха два украински безпилотни летателни апарата (БПЛА) над територията на Курска област, а още два украински БПЛА бяха унищожени над територията на Брянска област", ​​се казва в доклада на министерството.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз по-рано уточни, че два безпилотни летателни апарата са били свалени над Суражски район, "няма жертви или щети".

Ръководителят на Курска област Роман Старовойт съобщи в своя телеграм канал след седем часа сутринта за два дрона - единият е паднал в центъра на Курск, а другият в покрайнините на града.

В първия случай, според губернатора, "въздушната отбрана е работила", а във втория случай Старовойт не споменава противовъздушната отбрана. В Курска област след падането на дрона са счупени прозорци, в самия Курск са счупени прозорци на жилищен блок и "има щети на няколко частни домакинства и покрив на административна сграда".

Губернаторът не написа каква административна сграда е това. Ден преди това Курск беше атакуван най-малко два пъти от дронове, като беше съобщено и за щети по административна сграда. Украински източници заявиха, че това е сградата на ФСБ. Освен това, според тях, дрон е атакувал петролна рафинерия близо до летището.

Властите на Тулска област също съобщиха, че атака с дрон над територията на областта е била отблъсната предишната нощ.

През нощта отново бяха въведени ограничения за полети на летищата в Москва. Сутринта Министерството на отбраната съобщи и за четири свалени украински дрона над Черно море и над територията на анексирания Крим.