Уникалната електрическа инициатива Pole to Pole на Nissan премина Екватора
Секция: Автомобили
25 Септември 2023 20:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Уникалната електрическа инициатива Pole to Pole на Nissan премина Екватора

/КРОСС/ Nissan обяви, че след изминати повече от 20 000 километра, участниците в първата по рода си изцяло електрическа инициатива Pole to Pole са преминали Екватора.

Основни действащи лица в уникалното мероприятие са приключенците Крис и Джули Рамзи, както и специално подготвена версия на 100% електрическия модел Ariya на Nissan. Пред тях сега предстои предизвикателството на Южното полукълбо по пътя им към Южния полюс, който имат за цел да достигнат до края на годината.

"Със своя подготвен за експедиции Nissan Ariya, двойката досега е изминала повече от 20 000 км, пресичайки предизвикателния лед на Арктически море, топящи се канадски ледени пътища и изследвайки Северна и Централна Америка, преди да достигне линията на екватора в Кито, Еквадор", споделят от Nissan.

Основната цел, която са си поставили от Nissan с Pole to Pole е това да се превърне във върховото предизвикателство, на което може да бъде подложен един изцяло електрически автомобил, като в същото време се подпомогне ускоряването на възприемането на този вид решение за мобилност.

Модификациите по доработената версия на Nissan Ariya са били целенасочено минимални, като такива липсват изцяло по отношение на батерията и задвижването на електромобила, а очевидни корекции и подобрения са нанесени по окачването и калниците на колата, както и по багажника на тавана, който е оборудван с отделение за пускане на дрон.