Мече обикаля из девинското село Михалково
Секция: ЛЮБОПИТНО
27 Септември 2023 09:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мече обикаля из девинското село Михалково Животното се опитало да влезе в заведение

/КРОСС/ От няколко седмици мече обикаля девинското село Михалково. Животното се разхожда през светлата част на денонощието по улиците на населеното място. Появата му е изплашила хора, които са го видели.

Една от последните му разходки се появи в социалните мрежи. Местен жител е заснел видео, в което се вижда мечето да тича по пътя на селото, като се опитва да влезе през затворена врата на търговски обект, а в близост минават автомобили и кучета.

Кметът на Михалково Дамян Ганев, заяви в предаването „Здравей България", че случаят има предистория. Мечето се е появявало няколко пъти в селото, както и около минералния извор в населеното място. Той обясни, че животното не е само. В района има още четири мечки-майка с три мечета, които към момента не са нападали хора.

„Безпокойството, ни е че, това е мечка, тя търси храна и когато не намери такава ще започне да напада кошери и животни", каза кметът на Михалково.

Ганев добави, че за случая са сигнализирали РИОСВ-Смолян, както и горското стопанство в района. Гражданите очакват адекватни мерки. Според него разселването е най-доброто решение.