СФСМВР: Членове на Синдиката на служителите на затворите са станали обект на тормоз
Секция: Коментари
03 Октомври 2023 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
СФСМВР: Членове на Синдиката на служителите на затворите са станали обект на тормоз

/КРОСС/ Десетки членове на Синдиката на служителите на затворите в България са станали обект на тормоз, съобщиха от управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

В своя позиция до медиите от там заявяват, че на 29 август е уволнен държавен служител, "чието „провинение" се състои в упражняване на конституционното му право на мирен протест".

Според позицията става дума за председателя на Софийската организация на Синдиката на служителите в затворите в България, който бил уволнен дисциплинарно със заповед на директора на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" към Министерство на правосъдието заради участието си в организирането и провеждането на протестни действия в София на 12 май.

"Други десетки членове на ССЗБ са станали обект на тормоз от страна на ръководството на ГД „Изпълнение на наказанията" във връзка с участието им в тези протестни действия. Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР е дълбоко обезпокоен от този административен произвол, осъжда го категорично - доколкото по този начин се поставят под въпрос не резултатите, а самото съществуване на социален диалог в Министерството на правосъдието - и очаква незабавно, ясно и недвусмислено становище на министъра на правосъдието по казуса", заявиха от полицейския синдикат.

Съобщават още, че ще изразят подкрепата си и с участие в протест, организиран от Съюза на служителите на затворите в България.