Искра Михайлова: Шансовете ми да спечеля са големи
Секция: ПОЛИТИКА
09 Октомври 2023 12:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Искра Михайлова: Шансовете ми да спечеля са големи

„Старозагорци ме познават добре още преди да вляза в политиката, със защитаваните от мен каузи", категорична Михайлова

/КРОСС/ Партията няма проблем с кадрите. Депутатите, които се кандидатират за кметове, добре познават регионите си, натрупали са опит, контакти и вече имат възможността да са достатъчно подготвени да управляват една община - това е много сложна задача. Това каза в BTV „Тази сутрин" Искра Михайлова, кандидат за кмет на Стара Загора от "Възраждане".

Имаме кой да замести тези хора - те се обучават около нас и са около нас непрекъснато. Решаването на местните въпроси често опира до националната власт, добави тя.

Не мисля, че протестът на енергетиците е проблем. Това е част от неговото решение. Аз съм благодарна на тези хора, че в момента обръщат внимание на цялата българска общественост върху това, което ние от „Възраждане" се опитваме да направим за топлоелектрическите централи и мините, подчерта Михайлова.

Моите съграждани ме познават от времето, преди да бъда политически активна. Бях активен гражданин с гражданска позиция. Имах каузи, които съм отстоявала, преди да бъда в политиката. Всяко нещо, което съм заявила, че ще правя, съм го правила. Не ми се губи ефирно време да казвам нещо, което смятам, че за моите съграждани е ясно, допълни кандидатът за кмет от „Възраждане".

Според Искра Михайлова шансовете ѝ да спечели битката за кметския стол на Стара Загора са големи.

Предходният път спечелих 2,4%, но трябва да отбележим, че разликата от тогава досега е огромна. За тези 4 години аз съм работила много. Партията ни е развила себе си като политическа организация. Ние сме третата политическа сила в страната и първата по големина партия като одобрение на избирателите, тъй като първите две са коалиции, коментира Искра Михайлова.

Виждам огромно неодобрение на старозагорци към настоящото управление. Смятам, че аз получавам огромно одобрение заради работата, която извършвам през последните четири години. Не съм поемала много ангажименти, но за сметка на това съм се постарала да бъда максимално полезна и смятам, че това е било оценено, каза още тя.

По думите ѝ икономическото развитие на общината не е положително.

Има обяснение за Раднево и Гълъбово, където е енергийният комплекс, но ние изоставаме и от Казанлък. Няма как старозагорци да не забелязват. Икономическа тежест е и големият брой населени места в общината - 50 на брой. Еврофондовете не покриват развитие за общини като нашата. Стара Загора умее да усвоява. Управлението на ГЕРБ успява изключително добре да усвоява. Резултатите с усвояване са видими. Каня всеки да дойде и да види каква е инфраструктурата в Стара Загора, добави тя.

На нас сега ни се предлагат едни европейски средства по Плана за възстановяване и устойчивост или по Фонда за справедлив преход по отношение на териториалните планове. За да вземем тези средства, трябва да затворим работещо и независимо производство на електроенергия, което е ключово за региона и за страната. Не, не искаме тези средства. Искаме да имаме възможността нашата държава да бъде енергийно независима, обясни кандидатът за кмет на Стара Загора от „Възраждане".