Ваня Григорова: Важно е да има висока избирателна активност, защото в противен случай това ще бетонира сглобката
Секция: ПОЛИТИКА
22 Октомври 2023 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ваня Григорова: Важно е да има висока избирателна активност, защото в противен случай това ще бетонира сглобката

/КРОСС/ И до момента съм защитавала обикновения работещ гражданин и това ще го правя, независимо какво се случи на тези избори. Хората трябва да бъдат чути, но самите те трябва да го поискат. Това каза в предаването „Говори сега" по БНТ кандидатът за кмет на София Ваня Григорова, издигнат от местна коалиция.

Важно е да има висока избирателна активност, защото в противен случай това ще бетонира сглобката, смята тя. „Няма никакво съмнение, че има договорки между двата предизборни щаба. Те се опитват да затворят разговора помежду си вътре в правителството, за да се покаже, че няма алтернатива на това, което те представят. Това е нормалната политика и поведение на десните партии от десетилетия. Това, което правим ние, е да покажем ново разбиране и представа за София. Промяната няма да се случи веднага, но е важно гражданите да повярват, че София може да бъде различна", заяви Григорова.

За каузите, които залага и в предизборната кампания, Ваня Григорова работи от години, като например укрепването правата на работещите в общинските предприятия и на заетите в частни компании, които кандидатстват за публични средства.

По думите й отказът от национални дебати от страна на основните й опоненти показва, че те не желаят прозрачно и ясно да заявят техните позиции и тези. „Смятам, че това е меко казано неполитическо поведение. Те са хора, които никога досега не са отстоявали обществени каузи. От един месец са решили, че някой трябва да ги внесе на кметското място", коментира Григорова.

Комуналните услуги трябва да бъдат върнати в общински ръце, категорична бе тя. Чистотата и озеленяването също са сред приоритетите й.