МТ получи награда за най-представителен щанд на туристическо изложение PHILOXENIA в Гърция
Секция: Туризъм
14 Ноември 2023 14:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МТ получи награда за най-представителен щанд на туристическо изложение PHILOXENIA в Гърция България е дестинация, към която гръцките туристи проявяват значителен интерес

/КРОСС/ Министерството на туризма е удостоено с награда за най-представителен щанд и България е призната за почетна страна партньор по време на международното туристическо изложение PHILOXENIA в Солун, което се проведе в периода 10-12 ноември 2023 г.

Страната ни работи за развитие на всички видове туризъм и насочва усилията си към тези, които могат да се практикуват целогодишно. Това са градски, бизнес, културен, спа, уелнес туризъм и други специализирани форми. По този начин се осигурява по-разнообразен престой, което е особено важно за пребиваващите по-дълго време туристи в България.

PHILOXENIA е сред водещите събития с пряка туристическа насоченост. На него се представят най-новите и интересни предложения от туристически агенции и туроператори, места за настаняване и отдих, както и от доставчици на различни туристически услуги, местни и международни туристически организации. Изложението допринася за популяризирането на дестинациите и техните услуги на високо ниво.

Тази година на българския информационен щанд, съвместно с Министерството на туризма, участие взеха представители на туристическия бизнес и общински администрации: "Царевград Търнов" ЕООД, Столична Община ОП Туризъм, Община Варна и Община Банско.