Последно: България – Унгария ще се играе в София, без публика (Обновена)
Секция: СПОРТ
14 Ноември 2023 13:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Последно: България – Унгария ще се играе в София, без публика (Обновена)

БФС също потвърди разпространената първо от Унгарската футболна федерация информация

/КРОСС/ Унгарската футболна федерация обяви, че европейската квалификация срещу България ще се състои на стадион „Васил Левски" в четвъртък от 19:00 часа, съобщи ГОНГ.БГ. От Унгарската централа обявиха в официалния си сайт, че тази сутрин са получили съобщение от УЕФА, с което са информирани, че срещата ще се играе в българската столица при закрити врати.

Цялата сага започна в края на миналата седмица, когато европейската футболна централа, позовавайки се на писмо от БФС и СДВР за готвени протести и ексцесии, премести двубоя от Националния стадион "Васил Левски" на "Христо Ботев" в Пловдив пред празни трибуни.

Кметът на Пловдив обаче не разреши да се играе там, тъй като на "Колежа" се извършват строителни дейности. Вчера се появи информация, че двубоят може да се проведе в Кърджали, но в крайна сметка ще се играе на "Васил Левски".

Ето какво написаха от БФС:

"След безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион „Христо Ботев" и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението, и последвала комуникация между всички заинтересовани страни, в т.ч. държавните власти, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „Васил Левски" в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата.

Решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазването на обществения ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на СДВР е въз основа на промяна на обстоятелствата - решението на УЕФА за недопускане на публика на стадиона. Предвид гаранциите за обезпечаване на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски".