Зам.-министър Ненов приветства участниците в конференцията "Green Business is GREAT"
Секция: ИКОНОМИКА
16 Ноември 2023 19:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-министър Ненов приветства участниците в конференцията "Green Business is GREAT" Сътрудничеството между правителството, бизнеса и академичните среди е ключово за справянето с предизвикателствата, заяви Красимир Ненов

/КРОСС/ Сътрудничеството между правителството, бизнеса и академичните среди е ключово за справянето с предизвикателствата и създаването на конкурентоспособна среда за България. Това заяви заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов в своето приветствие към участниците в конференцията "Green Business is GREAT", организирана от Британско-българската бизнес асоциация в партньорство с посолството на Великобритания в България. Събитието се провежда за трета поредна година и има за цел да открои успешните зелени инициативи на британски и български компании, като поставя фокус върху взаимодействието между правителството, бизнеса и обществото.

Сред участниците във форума бяха също министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, заместник-министърът на икономиката Николай Павлов, заместник-министърът на иновациите и растежа Веселина Минчева, председателят на Борда на директорите на Британско-българската бизнес асоциация Мирослава Костадинова, посланикът на Великобритания в България Н.Пр. Роб Диксън, представители на бизнеса и други.

В рамките на своето изказване заместник-министър Ненов представи основните приоритети в работата на Министерството на енергетиката, откроявайки сред тях актуализирането на Интегрирания план в областта на енергетиката и климата, Стратегията за устойчивото енергийно развитие до 2030г., с хоризонт до 2050 г., както и приетата от българския парламент Пътна карта за постигане на климатична неутралност до 2050 г.

Пред участниците във форума заместник-министърът акцентира и върху Териториалните планове за справедлив преход, които имат за цел да адресират ефектите от енергийния преход и нуждите на заетите в сектора като създават възможности за нови икономически дейности и качествена заетост.

Красимир Ненов оцени високо организирания форум и отбеляза, че за страната ни е изключително важно да бъдат създадени подходящи условия и възможности за насърчаване на съвместни бизнес-дейности между българските и британските компании и институции.