Премиерът: Отношението ми към вътрешния министър ще се определи от това как ще реагира на сигналите за полицейско насилие
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Ноември 2023 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът: Отношението ми към вътрешния министър ще се определи от това как ще реагира на сигналите за полицейско насилие

/КРОСС/ "В не малка степен моето отношение към министъра на вътрешните работи ще се определи от това как той ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско насилие, които видяхме всички", заяви в Благоевград премиерът Николай Денков относно протеста пред Националния стадион "Васил Левски" в четвъртък.

По думите му е неприемливо полицаи в центъра на София да действат по този начин с протестиращите.

"Огромното болшинство от полицаите действаха както трябва, без да прилагат насилие и им благодаря, но тези, които прилагаха насилие, трябва да бъдат разследвани и наказани", допълни Николай Денков.

В петък "Продължаваме промяната" - "Демократична България" поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради ескалацията на напрежението по време на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз.

В изявление в Министерския съвет Денков заяви, че вижда "определена неадекватна оценка на обстановката от страна на министъра на вътрешните работи".