Добро дело: Свещеници даряват кръв за пациентите във ВМА
Секция: Здраве
20 Ноември 2023 11:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Добро дело: Свещеници даряват кръв за пациентите във ВМА Те ще се включат в инициативата "Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!"

/КРОСС/ Свещеници даряват кръв за пациентите във Военномедицинската академия в София. По този начин, с благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски, те ще се включат в инициативата "Бъди един от нас! Дари кръв - спаси живот!".

За поредна година и по повод Деня на християнското семейство свещенослужители от Софийската митрополия, заедно със свои близки, ще дарят кръв за нуждаещите се пациенти. Акцията ще се проведе на 21 ноември в Кръвния център на лечебното заведение.

Насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от мисиите на ВМА. В тази връзка периодично се организират кампании, имащи за цел да съсредоточат вниманието върху кръводаряването като израз на солидарност и участие на цялото общество.

Извън акциите „Бъди един от нас! Дари кръв - спаси живот!", всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа. За допълнителна информация можете да се обадите на: 02/ 92 25 506.