Столичният общински съвет остава без председател
Секция: ПОЛИТИКА
20 Ноември 2023 15:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Столичният общински съвет остава без председател На балотаж се явиха кандидатът на ПП-ДБ-СС Борис Бонев и кандидатът на БСП Диана Тонова

/КРОСС/ Столичният общински съвет отново не успя да избере свой председател. На балотаж се явиха кандидатът ПП-ДБ-СС Борис Бонев и кандидатът на БСП Диана Тонова.

Нито един от двамата кандидати за втория най-важен пост на "Московска" не получи необходимите 31 гласа. Кандидатът на ПП-ДБ-СС Борис Бонев отново получи 23 гласа, а кандидатът на БСП Диана Тонова получи 9 гласа.

Липсата му блокира работата на общинарите до следващата седмица, когато се очаква ново заседание на местния парламент. Съветниците имат три месеца, за да намерят решение на ситуацията, в противен случай ще се стигне до нови избори за общински съветници.

Борис Бонев заяви, че въпреки че не се е стигнало до избор на председател всички групи в СОС са заявили желание за разговори.

Антон Хемикян посочи, че Бонев трябва да знае, че когато се избира председател така се заявава кое ще е новото мнозинство.

12 на брой бяха недействителните бюлетини, а гласувалите общински съветници - 44. Общинските съветници от ГЕРБ пак не участваха в гласуването. Следващата дата, на която общинските съветници ще направят пореден опит да изберат председател на СОС, е 30 ноември като заседанието ще започне от 10:00 часа.

В първото гласуване днес, предшествано от коментари за отсъствието на кмета на София Васил Терзиев, участваха и кандидатът на "Възраждане" Красимир Гълъбов, който събра 8 гласа и кандидатът на ИТН Пламен Данаилов, който получи 3 гласа.