Росен Плевнелиев: „Продължаваме промяната“ няма да стигат далеч, ако имат това популистко поведение, че са избрани от техни фенове
Секция: Коментари
21 Ноември 2023 06:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Росен Плевнелиев: „Продължаваме промяната“ няма да стигат далеч, ако имат това популистко поведение, че са избрани от техни фенове

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Лице в лице" по БТВ Росен Плевнелиев, каза че ако вярваме в европейската интеграция на България, в реформата, която беше счупена, алтернатива на правителството няма." Много е тежко, защото те си нямат доверие и се мразят. Продължаваме промяната няма да стигат далеч, ако имат това популистко поведение, че са избрани от техни фенове."

„Впечатлява ме, че колкото повече се мразят и нямат доверие, взаимно се контролират и балансират, което е добре. Те ще се балансират взаимно и ще продължат да правят тези неща, които имат смисъл", обобщи той.

Плевнелиев даде пример с мащабната програма за модернизация на армията. В сферата на енергетиката също има позитивни резултати, каза той и уточни, че "Лукойл" бъде продаден, ще спре финансирането на войната срещу Украйна. Той прогнозира, че сделката може да се случи до половин година и каза, че това ще бъде най-доброто решение.

„Познавам добре и Асен Василев и Делян Добрев. Те са изключително компетентни и умни. Въпросът е каква нагласа имат. Радвам им се, защото това тежко противопоставяне е по-добро от абсолютната власт или от три години безвремие", изтъкна бившият президент на България.

„Българското общество не търпи радикални хора и аз се радвам, че е така. Дано да продължава", каза още Росен Плевнелиев.