Бонев: ГЕРБ саботират управлението на града, удряйки ръчната спирачка на София
Секция: Коментари
01 Декември 2023 11:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бонев: ГЕРБ саботират управлението на града, удряйки ръчната спирачка на София По думите му ПП–ДБ–СС ще представят доказателства за нередности при озеленяването на столицата

/КРОСС/ Водихме конструктивни разговори с партиите за СОС. БСП и "Възраждане" се отзоваха, ГЕРБ категорично отказаха. Преминаха през различни катарзиси и обръщане на палачинката. Тези хора нямат никакво намерение да бъдат конструктивни и съветът да заработи. Тяхната единствена цел е да саботират управлението на града, удряйки ръчната спирачка на София. Това каза за "Твоят ден" общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев.По думите му преценката на ПП е била правилна да не издигне кандидат за отминалото заседание. "Направихме всички публични принципни усилия, за да намерим мнозинство и да има избор на председател. Да се разберем за политиките и приоритетите в следващите месеци. Искахме да оставим настрана различията си с ГЕРБ и да видим дали е възможно да подкрепим части от техните програми. Трудно мога да си представя да ме подкрепят, защото критикувах остро всеки недъг на тяхното управление на София. При другите обаче не разбирам липсата на съгласие, ако личността не е проблем", коментира той.

Според него на 7 декември ще се разбере дали ще има нов кандидат на ПП-ДБ-СС. "Групата на ГЕРБ в СОС е разцепена, опитват се да вкарват клинове между мен и Терзиев. Ние обаче сме изключително единни. Проф. Лилков е безспорен авторитет, но председател трябва да е по-центристки настроен човек, за да има валенции и вляво, и вдясно", посочи Бонев.

Той коментира и някои от проблемите на столицата. "София е разделена на 19 зони, свързани с фирми за поддръжка на зелената система. В един и същи райони има няколко фирми, които отговарят за различни зелени части. Цари пълен хаос в държавната компания. Ще представим доказателства за измами с договорите. За първите 11 месеца са им дадени 17 млн. лева за поддръжка", обясни той.