Трима убити и един тежко ранен след стрелба в университет в Лас Вегас
Секция: СВЯТ
07 Декември 2023 08:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трима убити и един тежко ранен след стрелба в университет в Лас Вегас

/КРОСС/ Полицията съобщи, че при стрелба в университет в Лас Вегас са загинали трима души, а друг е тежко ранен, като заподозреният също е мъртъв.

"Според нашите следователи на мястото на инцидента имаме три жертви и още един човек в критично състояние в местна болница", написа в социалните мрежи столичното полицейско управление на Лас Вегас и добави: "Заподозреният в този инцидент също е починал".

"Няма повече заплаха за обществото", заяви в социалните мрежи шериф Кевин Макмахил от столичното полицейско управление на Лас Вегас.

Полицията съобщи, че се е отзовала на повиквания и посочи, че служителите са се справили със заподозрян в кампуса, където са прозвучали изстрели на поне две места.

Телевизионни кадри показаха полицейски автомобили във военен стил, които се движат в близост до ограничителните линии, както и десетки младежи, които бяха евакуирани.

Една жена разказа пред местния телевизионен оператор KVVU, че е чула поредица от силни звуци и е избягала в сграда в кампуса, от която по-късно е била евакуирана от полицията.

Брет Форест, репортер от местната телевизия KSNV, заяви пред Си Ен Ен, че е бил в кампуса по задача и е продължил да се укрива на място заедно с десетки студенти и преподаватели, докато са очаквали разрешение от полицията.

Университетите в района бяха затворени до края на деня, а полетите до близкото международно летище бяха спрени, съобщи Федералната авиационна администрация.