Милена Стойчева: Имахме разговор с госпожа Габриел, представихме задачите, които си бяхме поставили пред МИР
Секция: Коментари
29 Февруари 2024 06:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Милена Стойчева: Имахме разговор с госпожа Габриел, представихме задачите, които си бяхме поставили пред МИР

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Милена Стойчева каза, че предполага, че разговорите в момента се финализират по темата за оценката на министрите. „Имахме разговор с госпожа Габриел, представихме задачите, които си бяхме поставили пред Министерството. Ние сме изпълнили почти на 100% онова, което сме заложили."

Ние обсъдихме какви са постиженията, които сме направили, какви са по-високите цели, които си поставяме като Министерство, което е сравнително младо, обясни Стойчева. „Не сме обсъждали дали ще остана в кабинета след ротацията. Ще има позиция от страна на премиера и вицепремиера относно следващия кабинет".

Нашето министерство има задача да развие ново лице на България, да я представи като дестинация за инвестиции и позиционирането на България като добро място за работа и живот, обясни Стойчева. „Аз не съм проверявала дали съм пътувала повече от външния министър, но всяко едно от пътуванията ми е свързано с конкретен резултат. Аз участвах в първия стратегически диалог между България и САЩ и следващото пътуване беше свързано с подписването на „Артемида", което постави България отново на картата на държавите, които могат да създават космическа политика, например. В резултат на пътуванията сме подписали споразумение за сътрудничество с Румъния в сферата на технологиите, предстои да подпишем и с други държави - Хърватска, Словения, Гърция. Този вид участия са били, за да представим България, и да развием активно тези взаимоотношения, които досега бяха неразвити".