18 ученици взеха наградите на международно състезание по английски език
Секция: Наука
18 Април 2024 17:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
18 ученици взеха наградите на международно състезание по английски език Националният кръг на Kangaroo Global Linguistics се проведе на 16 март в гр. Кърджали

/КРОСС/ 18 ученици от 18 различни училища в страната постигнаха най-високи резултати в националния кръг на престижното международно състезание по английски език - Kangaroo Global Linguistics. Талантливите деца ще имат възможността да докажат високите си познания на международния кръг през есента.

Големите победители във втория кръг ще бъдат официално наградени по време на най-голямото събитие за учители по английски език в България, Cambridge Day. Тази година форумът ще се проведе на 11 май в гр. София.

"Българските ученици традиционно показват изключително добри познания по английски език в състезанието Kangaroo Global Linguistics. Именно те са най-силният ни мотиватор да продължаваме да организираме ежегодно надпреварата и да предаваме към тях стимула да надграждат познанията си непрестанно. В България има много талантливи деца с невероятни възможности. Очакваме тази година отново да имаме повод за гордост на финалния кръг и нашите ученици да се приберат с медали. Вярваме, че чуждите езици са прозорец към света, а те са широко отворени за много от тях.", коментира Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Първите места в различните нива завоюваха:

PRE-A1 - Кристиян Александров, 138 СУЗИЕ "Проф. Васил Златарски", гр. София;
А1 - Мира Косева, 128 СУ "Алберт Айнщайн", гр. София;
А1 Senior - Александра Гецова, 51 СУ "Елисавета Багряна", гр. София;
А2 - Марилена Стивактаки, ЧОУ "Елин Пелин", гр. Стара Загора;
B1 - Георги Димитров, СУ "Отец Паисий", гр. Самоков;
B2 - Пламена Шошева, 93 СУ "Александър Теодоров-Балан", гр. София.

Резултатите от проведения национален кръг могат да бъдат открити на сайта на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.