Белгородска ,Курска и Воронежка област са били подложени на украински удари с дронове тази нощ
Секция: Русия
24 Април 2024 08:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Белгородска ,Курска и Воронежка област са били подложени на украински удари с дронове тази нощ

/КРОСС/ Редица руски области са подложени на украински удари с дронове в нощта на вторник срещу сряда, съобщава ТАСС.

Такива сигнали има за пореден ден за Белгородска област. Засегнати са още Курска и Воронежка област.

В района на Курск е обявена заплаха от нападение с БЛА, съобщи областният управител Роман Старовойт в канала си в Telegram. "Курска област: опасност от атака на БПЛА. Бъдете бдителни! Силите и средствата за противовъздушна отбрана са в готовност за отразяване на евентуална атака", пише той. По-рано беше обявена опасност от нападение от безпилотни летателни апарати във Воронежска и Белгородска област.

Руската система за противовъздушна отбрана свали безпилотен летателен апарат над Чернянски район на Белгородска област, повреждайки жилищен имот. Имало е и пожар в сухи треви, който вече е потушен, съобщи в канала си в Telegram областният управител Вячеслав Гладков.

"В Чернянския район е свален БЛА от система за противовъздушна отбрана. В село Волоконовка е повреден от осколки покривът и са счупени прозорците на частна жилищна сграда. Също така, според губернатора, е имало пожар в сухи треви на площ от 800 кв. м. Екипи на пожарната са потушили пожара. "На място работят оперативни служби. Информацията за последствията се изяснява", допълни Гладков.