Нови заплахи от ревност към афганистанец и жена му
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Май 2024 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нови заплахи от ревност към афганистанец и жена му В края на март те бяха пребити с метални пръти и камъни в София

/КРОСС/ Почти два месеца след като афганистанец беше пребит с метален прът, а жена му беше гонена и замеряна с камъни - виновници за деянието няма. По техни разкази нападателите са организирана група от мъже, които до ден днешен се разхождат необезпокоявани по улиците на София. Полицията се ангажира да изземе записи от камерите в района на нападението. Мерки обаче още не са предприети.

"За съжаление всеки ден хората са пред блока, дори не можем да отидем и да си вземем дрехите. Сигурен съм, че от полицията са получили видеоклипове от нападението, както и, че не е било шега. Беше като в екшън филм. Полицаите изобщо не се занимават с историята. Да стигнат след 40 минути при положение, че сме подали многократно сигнали... Взехме документи от "Пирогов", шиха ми пръста с 4 шева. Пуснахме жалба с жена ми. След месец и половина още няма развитие, биячите още са пред апартамента ми. От Седмо районно казаха, че са разпитали момче от Ботунец и са пратили материалите до прокурор. Първо трябва да арестуват престъпниците, какъв прокурор? Всеки Божи ден като ходех на работа момче с бръсната глава ни гонеше. Казва, че каквото иска може да направи с мен в тази държава. Един мъж, на име Борислав, пита жена ми какво прави с мен и я кара да бъде с него", разказа Джавед Нури.

По думите му нападателите не са били маскирани. "Това са лица, които вземат пари и бият хора. Баща ми е генерал, знае, че за нула време полицаите могат да разберат всичко, ако искат. Ще протестирам пред парламента, ако няма решение", закани се той.

Съпругата му споделя, че докато е паркирала в опит да отиде с брокера си за документи, разпознава двама от нападателите си. "Видях лицата им и моментално ги познах - единият удряше съпруга ми с желязо, другият ме подгони с камък. Крещяха, че ще ни убият и няма да ни оставят да живеем в жилището ни. Има един мъж, който много ни тормози, той е от заложна къща на бул. "Мария Луиза". Нямаме проблем с никого, не сме вземали пари от лихвари", обясни тя.