Две холивудски легенди се завърнаха на филмовия фестивал в Кан
Секция: Шоубизнес
20 Май 2024 15:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Две холивудски легенди се завърнаха на филмовия фестивал в Кан

/КРОСС/ Две холивудски легенди се завърнаха на филмовия фестивал в Кан, като Кевин Костнър представи своя мащабен уестърн, финансиран със собствени средства, а Деми Мур се завърна в изпълнен с кървища хорър.

Звездните премиери се състояха по средата на най-известния филмов фестивал в света, където в момента се говори за "Емилия Перес" - мюзикъл за транссексуален наркобарон с участието на Селена Гомес.

Епичният уестърн " Horizon, an American Saga" е страстен проект за Костнър, който сподели пред АФП, че е започнал да работи по сценария през 1988 г.

Въпреки че има огромен успех с уестърни, сред които наградените с "Оскар" " Танцуващият с вълци", "Open Range" и телевизионният "Йелоустоун", той не може да намери студио, което да финансира сценария му.
"Но аз го харесах и затова реших да напиша четири, което е много американско от моя страна - лудост", казва Костнър, който сам финансира проекта.

Премиерата на първия филм се състоя на 19 май в Кан на специална прожекция извън основния конкурс за "Златна палма". Заснет е и втори филм, който ще бъде пуснат по кината в световен мащаб това лято.
" Horizon" проследява множество герои и сюжетни линии на жестоката граница, когато европейците създават селища върху земите на коренните американски жители.

Костнър участва в главните роли заедно със Сиена Милър и Сам Уортингтън.
Критиците не са впечатлени, като "Холивуд рипортър" го определя като "тромав филм".

Друга американска звезда ветеран, Деми Мур, заема централно място във филма на ужасите " The Substance", който се занимава с огромния натиск, който обществото оказва върху жените, за да поддържат телесното си съвършенство с напредването на възрастта.
Мур участва в няколко хитови филма през 90-те години на миналия век, сред които "Призрак", "Няколко добри мъже", "Неприлично предложение" и "G.I. Джейн".

Тазгодишното издание на Кан е забележително завръщане на червения килим, след като години наред Мур влизаше в заглавията на вестниците повече заради браковете си с Брус Уилис и Аштън Къчър, отколкото заради актьорската си игра.
Ултраграфичният филм предизвикваше възгласи и бурни овации по време на прожекцията си, а също така се представи много по-добре в рецензиите.

Deadline нарече филма "най-интелигентният и най-ужасяващ хорър пробив на годината", а Variety определи Мур като "нищо повече от безстрашна".
" The Substance", режисиран от Корали Фаржоа, е сред 22-те филма, които се състезават за най-голямата награда на фестивала в Кан - Златната палма.