Министър Запрянов ще открие фотографска изложба, посветена на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Май 2024 14:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Запрянов ще открие фотографска изложба, посветена на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО

/КРОСС/ Фотографска изложба „20 години България в НАТО", посветена на годишнината от присъединяването на страната ни към Организацията на Северноатлантическия договор, ще бъде открита от министъра на отбраната Атанас Запрянов в 18.30 ч. на 21 май (вторник) на моста до Националния дворец на културата („Моста на влюбените"). На събитието ще присъстват началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия, представители на държавната и местната власт.

Изложбата е посветена на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО и включва фотографии, заснети от военнослужещи и цивилни служители на Министерството на отбраната, структури, подчинени на министъра на отбраната и видовете въоръжени сили. Включените кадри илюстрират участието на страната ни в мисии, операции и учения на Алианса и българския принос в колективната отбрана през последните две десетилетия.

Събитието е част от Националната програма с инициативи за отбелязване на 20-ата годишнина от членството на Република България в НАТО и 75-ата годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор. Жителите и гостите на столицата ще имат възможност да видят експозицията до 4 юни 2024 г.