Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварният трафик през „Дунав мост“ 2 при Видин
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Май 2024 13:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварният трафик през „Дунав мост“ 2 при Видин Заедно с румънските власти е осигурен т.нар. „зелен коридор“ за преминаването през пункта

/КРОСС/ Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през „Дунав мост" 2, съобщиха от МВР.

Към момента няма чакащи товарни автомобили по трасето на републиканската пътна мрежа към ГКПП „Видин-Калафат". Всички гишета на граничния пункт работят в пълен обем.

Времето за проверка на товарните автомобили е съкратено максимално, така че това да не нарушава правилата за защита на националната сигурност и граничния контрол. Министерството на вътрешните работи, Министерството на транспорта и съобщенията и всички ресорни институции, отговорни за организацията на движението и пропускането на трафика през граничния пункт са в постоянна координация, за да се подържа нормално преминаване на товарните автомобили.

Заедно с румънските власти е осигурен т.нар. „зелен коридор" за преминаването през пункта на товарни автомобили, превозващи бързо развалящи се стоки, живи животни и опасни товари. Увеличен е броят на служителите, извършващи гранични проверки и от двете страни.

По искане на България румънската страна увеличи броя на контролиращите служители от Данъчната си администрация (ANAF).

Създадена е и нова организация на движението, с която се избягва престоя за почивка в участъка между мостовото съоръжение и зоната за контрол на румънска територия. Това ще предотврати образуването на задръствания.

Предприетите мерки имат постоянен характер, като продължава работата по надграждането им.