Цветана Манева получи обяснение в любов от 25 артиста
Секция: КУЛТУРА
29 Май 2024 19:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветана Манева получи обяснение в любов от 25 артиста

/КРОСС/ На 27-ми май, на сцената на препълнения Античен театър в Пловдив, двайсет и пет от най-талантливите артисти в България се обясниха в любов на Цветана Манева в едно от най-емоционалните и нежни представления създавани на българска сцена.

Спектакълът беше посветен на осемдесет годишнината на голямата актриса и е част от националното турне „за любовта...Честит рожден ден, Цветана". Александра Сърчаджиева, Лилия Маравиля, Боряна Братоева, Силвия Петкова, Стефан Вълдобрев, Александър Сано, Дарин Ангелов, Петър Антонов, Петър Дочев и много други актьори и музиканти изпълниха театрални монолози създадени от изключителната Яна Борисова.

Те бяха аплодирани от над две хиляди души, които притаили дъх слушаха и следяха всяка секунда от това невероятно и емоционално преживяване, под откритото нощно небе на Пловдив. Този спектакъл ще остане в сърцата на всичко присъстващи и най-вече на самата Цветана Манева, която излезе на сцената и се обърна към публиката и артистите с незабравимият си и станал съвременна класика монолог „Моите обещания".

Под нестихващите аплодисменти, които продължиха повече от двайсет минути, актрисата се обясни в любов на публиката и на театъра, а след това приемаше поздравления и разговаря с всички, които искаха да се докоснат до нея.

Следващото представление „Честит рожден ден, Цветана" ще се състои на 8-ми юни във Фестивалния комплекс в град Варна, в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско Лято", чиито артистичен директор от над тридесет години е самата Цветана Манева.