Цончо Ганев: Единствено „Възраждане“ държи на обещанията си и поетите ангажименти
Секция: ПОЛИТИКА
30 Май 2024 06:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цончо Ганев: Единствено „Възраждане“ държи на обещанията си и поетите ангажименти

/КРОСС/ Политическата система губи доверието на българина все повече. Не умората кара българите да не гласуват, а това, че те не вярват на хората, които отиват в парламента. Това каза снощи Цончо Ганев - кандидатът за депутат от „Възраждане" в предаването „Денят на живо" по NOVA NEWS.

Единствено „Възраждане" държи на обещанията си и поетите ангажименти. Това е причината партията да расте все повече. „Печелим доверието на българите заради нашата последователност и заради това, че сме предвидими. Ние заставаме зад политиките си. С тези политики ще седнем и ще разговаряме с всички в следващия парламент, без ДПС", заяви Ганев.

Българинът трябва да бъде попитан дали иска да влезе в еврозоната. „Това е крайъгълен камък дали ще участваме в управлението. Ние ще застанем зад правителство, което застава първо зад провеждане на референдум за еврозоната, правителство, което ще застане зад това, че няма под никаква форма да изпраща военни и да участва във военния конфликт в Украйна и ще спрат доставките и подаряването на българско оръжие. Третият крайъгълен камък е да бъдат вдигнати санкциите срещу Руската федерация, защото нашата икономика и бизнес страда. И четвърто, не на последно място, е българският народ да бъде попитан иска или не да бъде част от НАТО", обясни Ганев.

Членството на страната ни в Евросъюза не е рентабилно и не работи в полза на нашата икономика. Следващото правителство трябва да формира преговорен екип и да започне предоговаряне на членството ни в Евросъюза, допълни Ганев. „Предоговаряне е възможно. Щом най-големите държави могат да искат предоговаряне, така и ние като държава би трябвало национално отговорно да поставим на дневен ред пред ЕС какво получава България от това, че е член на ЕС", смята Ганев.

„Възраждане" не иска постове и участие в изпълнителната власт, а изпълнение на тези политики, подчерта кандидатът за депутат.

Според Ганев подкрепата за „Възраждане" е огромна и е напълно възможно партията да спечели първо място. „Имаме готовност за управление, имаме политики, имаме експерти, програма, която да реализираме", изброи той.

Увеличаването на доходите на българите минава през няколко стъпки. България трябва да отвори пазарите си не само с ЕС, но и с Руската федерация и с Китай, заяви Цончо Ганев. Санкциите към Руската федерация трябва да бъдат вдигнати веднага. Държавата трябва да създаде условия на бизнеса и инвеститорите чрез предвидимост.