Димчо Димчев: За да се отървем от купения и корпоративен вот, българите трябва масово да гласуват
Секция: ПОЛИТИКА
30 Май 2024 11:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димчо Димчев: За да се отървем от купения и корпоративен вот, българите трябва масово да гласуват Референдум за излизане на Дупница от Асоциацията по ВиК ще има

/КРОСС/ „Политическите партии са длъжни да намерят начин за прекратяване на дълбоката политическа криза, в която е изпаднала страната ни в момента, а това означава ясни идеи и план за управление. Трябва да накараме хората да излязат и да гласуват, защото в противен случай управлението на практика е нелегитимно, защото партиите управляват с малка част от реалните гласове на хората, а останалият вот е купен и корпоративен.", каза на пресконференция в Кюстендил кандидатът за народен представител от "Възраждане" Димчо Димчев.

Той уточни, че от политическата организация са готови да разговарят с всички представители на политически партии, с изключение на ДПС.

„Имаме 5 условия, които ще отстояваме, в разговорите с опонентите си. Първото ни условие е за провеждането на национален референдум за запазване на българския лев. Считаме, че самата финансова независимост на България е от първостепенна важност. Не сме готови за влизане в еврозоната, въвеждането на еврото ще предизвика поредица от асиметрични шокове за нашата икономика, което ще доведе до голяма инфлация и поредица от покачване на цените на стоки и услуги.", предупреди Димчев.

Второто условие, което поставя „Възраждане", е да не бъде изпращан нито един български войник в Украйна. Димчев обяви, че има външен натиск върху нашето правителство да се изпрати български контингент в Одеска област.

Третото условие е провеждането на референдум за това дали България да остане в НАТО.

„Членството ни във всеки един съюз - политически или военен, би трябвало да носи ползи на страната ни. Ние дори не можем да браним собствените си граници. Ако нямаме ползи в този съюз, то ние не виждаме защо трябва да продължим да членуваме там. Ето защо искаме провеждането на референдум за излизане на България от НАТО, искаме да чуем какво мисли българският народ за това. Четвъртото ни условие е предоговаряне на условията ни за членство в Европейския съюз, тъй като те са неизгодни за нас. Петото ни условие е премахване на санкциите срещу Руската Федерация, защото те вредят на българската икономика. Ще предложим компенсационен фонд за българските компании, които са търгували с Руската Федерация.", обяви още водачът на листата за област Кюстендил Димчо Димчев.

От своя страна общинският съветник Виктор Мантарков, който е четвърти в листата за парламентарния вот, засегна и темата за посегателството на шатрата на „Възраждане" в Дупница. На два пъти тя е била обект на вандалски прояви.

„Някои ни казваха браво, много ги е страх от вас, което ни дава и един допълнителен кураж да продължим до края да си отстояваме позициите.", обяви Виктор Мантарков.

По отношение на референдума за излизане на Дупница от Асоциацията по ВиК, общинският съветник и кандидат за народен представител заяви, че вече са събрани над 5000 подписи и референдум ще има. След проверка на подписите, Общинският съвет и кметът ще бъдат задължени да се допитат до гражданите.

„Стараем се „Възраждане" да достигне до колкото се може повече хора и да докоснем техните сърца. Голяма част от гражданите ни споделят проблемите си. Специално нашата група от общински съветници в ОбС- Кюстендил, сме подали над 20 сигнали и предложения. Едно от предложенията, което беше внесено от нас, е по отношение на тротинетките, вече има изготвена наредба, която ще се обсъжда на сесия на Общински съвет. Другите предложения тепърва очакваме да се реализират.", обяви и общинският съветник в ОбС- Кюстендил и трета в листата на „Възраждане" - Цветомира Маринова.

В края на преконференцията Димчо Димчев призова всички български граждани да излязат и да гласуват, да изберат те кой да ги представлява в националния и европейски парламент, а не купения и корпоративен вот на статуквото.

„Възраждане" е с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!