XPENG привлече световноизвестен дизайнер
Секция: Автомобили
09 Юни 2024 19:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
XPENG привлече световноизвестен дизайнер

/КРОСС/ Китайският производител на 100% електрически автомобили XPENG обяви, че компанията вече има нов вицепрезидент на подразделението си Дизайн (Design Center).

Новото назначение за ХуанМа Лопез, който има изключително дългогодишна и успешна професионална история с последна част в ролята на директор Дизайн на Genesis в Европа.

"Международната визия на Лопез и неговата комбинация от източен и западен дизайн ще помогнат на XPENG да изгради дизайнерски екип от световна класа", анонсират от автомобилната компания. "След десет години проучване, XPENG ускорява своя процес на интернационализация, стимулирайки продуктовата итерация с глобален дизайнерски език".

Лопез има 24-годишна история в автомобилния бизнес, като през годините заема лидерски позиции в Seat, Audi, BYD, Ferrari и Lamborghini.

През годините си в Lamborghini, Лопез отговаря за интериорния дизайн на продуктите на марката, в това число Gallardo Spider, Murciélago и концептуалната версия на Miura. През 2004 година отива в Audi, където работи по Avantissimo, A4 и Audi quattro concept.

Между 2010 и 2018 година, Лопез заема поста директор Екстериорен дизайн на Ferrari и участва в създаването на общо 25 модела и модификации, в това число LaFerrari, SF90 Stradale и Monza SP.