• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира за починалото в болница момиче

Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира за починалото в болница момиче

/КРОСС/ Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира и започва разследване на причините, довели до смърттта на 15-годишната Зейнеб от сливенския кв. „Речица", пише „Труд" цитирайки обвинението.

Момичето изпаднало в клинична смърт на 20 юни сутринта, преди да му бъде направено изследване на скенер в МБАЛ „Д-р Иван Селимински" в Сливен. Въпреки реанимацията, продължила 42 минути, пациентката е издъхнала. От прокуратурата потвърдиха, че й е извършена аутопсия от патоанатом, с участието на хирург. Тя е приключила със заключение „дифузен апандецит". Предстои да бъде прегледана цялата медицинска документация и да бъдат изследвани всички обстоятелства по случая, за да се установи дали действията на всички медицински лица са били адекватни и фаталният край на момичето е бил предотвратим, въпреки перитонита. Изчакват се и резултатите от медицинския одит, който ще бъде извършен от здравната каса.
Ден по-рано вътрешна проверка бе извършена и от самата болница. „Нашата лекарска контролна комисия извърши проверката. Засега мнението ни е, че е взето късно решение за хирургическо лечение на пациентката", каза д-р Хрисант Хрисантов, зам.директор по медицинската дейност.

Почернените родители заявиха категорично, че ще търсят възмездие за смъртта на детето си по съдебен път. Майката Стефка Павлова и бащата Шукри Ахмед отправиха обвинения, че до фаталния край се е стигнало заради лекарска небрежност.

Хронологията по случая е вече известна. Зейнеб е постъпила в болницата в 14 часа на 16 юни. Преди това е била консултирана от личния си лекар и от хирург, който не е установил остър хирургичен корем. Момичето е било с оплаквания от повръщане и диария, които се появили два дни преди да бъде потърсена лекарска помощ. Била е хоспитализирана в детското отделение, където са извършени множество изследвания, назначено е лечение с антибиотици, назначени са консултации с лекари-специалисти. В нощта срещу 20 юни състоянието на момичето се е влошило. Преди да бъде извършена хирургическа операция е било назначено изследване на скенер. Зейнеб не е могла да дочака нито резултатите от скенера, нито операцията. От болницата коментираха по-рано, че поставянето на диагнозата е било затруднено от наднорменото тегло на пациентката, която въпреки крехката си възраст, е тежала 115 кг. Случаят бе обсъждан като медицински казус заради противоречиви симптоматика и оплаквания.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.