• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Каролев пътувал в самолета от Лондон с двама под карантина за коронавирус

Каролев пътувал в самолета от Лондон с двама под карантина за коронавирус

/КРОСС/ Владимир Каролев, който вчера наруши карантината, и пътува от София до Разлог и Банско, е пристигнал от Лондон на 11 март. В самолета от Лондон, в който е пътувал икономистът, е имало двама пътници, поставени под карантина заради коронавирус, научи DarikNews. Именно по тази причина и той е бил рисков контакт и е трябвало да не напуска дома си. Вместо това бившият общински съветник напусна София и отиде до хотела си в Разлог, след което се разходил из Пирин планина над Банско.
Той прекара нощта в ареста на Второ районно в Благоевград, а днес бе конвоиран до столицата.

В момента, когато финансистът демонстрира публично, че не желае да се подчини на разпоредбите, карантината на двамата под наблюдение негови спътници от самолета не е била изтекла. 14-дневният срок за двамата изтича утре, 26 март, тоест два дни след незаконната самоотлъчка на Каролев.

Във връзка със засиления медиен интерес от държавното обвинение разпространиха официалната си позиция и цялата информация за извършеното нарушение от български гражданин в условия на извънредно положение.
На 24 март Софийска районна прокуратура се самосезирала от публикация в социалните мрежи, от която било видно, че Каролев предприел пътуване от столицата до друга област, въпреки че трябва да спазва задължителна 14-дневна карантина заради скорошното си завръщане от Лондон. Веднага е образувано досъдебно производство, а от прокуратурата възложили на МВР да провери каква декларация е представил икономистът на полицейските служители, за да премине през контролните пунктове на излизане от София.

В същия ден служител на Столичната дирекция на вътрешните работи е осъществил контакт с Владимир Каролев по мобилния телефон, от който е станало ясно, че той се намира на територията на град Разлог, но категорично отказва да яви пред органите на реда. Именно това е и наложило той да бъде задържан за 24 часа.

В хода на разследването е установено, че Владимир Каролев собственоръчно е подписал декларация, с която се командирова в хотелски комплекс, намиращ се в Разлог, с „цел консервиране на хотела и комплекса, осигуряване на охрана, помощ на служителите". Установено е обаче, че хотелът има действащ управител, което изключва хипотезата за неотложност на пътуването.

„Видно от публикации в социалната мрежа, лицето е нарушило собственоръчно декларираните обстоятелства, напуснало е хотелският комплекс и демонстративно е проявило незачитане на установените правила и мерки, издадени против разпространението на заразна болест. Деянието е извършено, въпреки че лицето с подписаната от него декларация е било запознато, че носи наказателна отговорност по чл. 355, ал. 2 от НК за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространението на заразна болест", категорични са от прокуратурата.

В позицията си от държавното обвинение обръщат и внимание на факта, че Владимир Каролев е публична личност, бивш столичен общински съветник, и като такъв следва да бъде отговорен не само към близките си, но и към обществото, давайки пример за спазване на предписанията и препоръките на здравните власти.

„Още по-укоримо е обстоятелството, че чрез социалната мрежа Владимир Каролев целенасочено е предприел действия, за да направи публично достояние начина, по който е напуснал столицата, грубо пренебрегвайки установените правила за предотвратяване разпространението на новия коронавирус COVID-19", смятат още от прокуратурата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Заслужил си го е. Съдът е могъл да бъде и по-строг!

26.03.2020 14:25:14

Анонимен

Нарушена карантина ! Наказанията, предвидени в такива случаи, са лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.А на господина лаладжиев забележете гаранция, която подлежи на връщане, след като съдът го оневини.

26.03.2020 11:22:10

Анонимен

На този нахал,който иска да покаже как системата не работи,системата е длъжна да му покаже как работи.

26.03.2020 06:51:42

Анонимен

Сега е правилно да го поставите в затвора, според закона, да си пише там във фейса следващите няколко години.

26.03.2020 06:42:33

Някой

Хайде да видим дали властта ще бъде за пример и по бързата процедура да вкара този наглец в затвора...Или ще се проточи едно дело, докато всичко отмине?

26.03.2020 01:23:24

Анонимен

Този наглец отдавна трябваше да бъде поставен на място!

25.03.2020 20:49:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.