• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Учениците се връщат в класните стаи след пролетната ваканция

Учениците се връщат в класните стаи след пролетната ваканция

/КРОСС/ След пролетната ваканция всички ученици ще се върнат присъствено в класните стаи. Отново обаче ще бъде въведен ротационен принцип за различните класове.

След 12 април в класните стаи присъствено ще се обучават отделни класове по определен график, който ще бъде разработен съвместно от Здравното и образователното министерство.

Над 60 хиляди ученици е се явят на външно оценяване след 7-ми клас.

За зрелостниците за Български език и литература ще се явят близо 50 хиляди предмет по избор 36 хиляди, професионална квалификация - 13 хиляди и 1110 са избрали предмет по избор.

Във "Фейсбук" страницата на „Чети етикета" допитването до зрителите показва, че доминира мнението, че материалът трябва да бъде редуциран.

Според директора на 119. училище в София Диян Стаматов е необходимо децата да се върнат в клас след 12 април. Трябва да се обявят онези редакции, които се наложат в училищното съсловие, след 12 април. Този випуск е вторият, който учи в дистанционен формат, трябва да има отпадане на някои неща, коментира Стаматов. Той изрази мнението, че особено за учениците след 7. клас трябва да се потърси вариант за автори по литература, които са съвременни, разбираеми и които не пишат с архаизми. Това ще успокои децата, смята Стаматов.

Директорът на 119-то училище заяви, че не се е провалило дистанционното обучение, но и поясни, че при 700 000 ученици едва ли само 1% са отпадналите от системата.

Това по-скоро е целта, но не и реалността, коментира официалните данни той.

Д-р Юлиян Петров от Синдикат „Образование" поясни, че и в електронна среда, и в присъствена има изравнение стойности на отпадналите ученици и това са около 10% по-скоро. Той също така коментира, че едва ли може да се приравни онлайн обучението на това в клас. Много от учениците не успяха да изградят навика да са активни в час, след като са се събудили в 8 без 5, а трябва да са в час в 8, каза Петров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.