• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Моргите в Еквадор пълни, държат телата на починалите от коронавирус в хладилни контейнери

Моргите в Еквадор пълни, държат телата на починалите от коронавирус в хладилни контейнери

/КРОСС/ Правителството на Еквадор започна да слага телата на починалите от коронавирус в огромни хладилни контейнери заради вече запълнени морги и болници в град Гуаякил, където десетки хора починаха от вируса. Градът е епицентърът на епидемията в латиноамериканската държава, информира "Ройтерс".

Еквадор е потвърдил 318 починали от вируса - една от най-засегнатите страни в Латинска Америка. Но президентът Ленин Морено заяви тази седмица, че реалният брой е по-висок, тъй като властите събират по повече от 100 тела на ден, много от домовете, тъй като стриктните мерки за карантина не позволяват провеждане на погребения.

Правителството постави три контейнера, най-големият е с дължина около 12-метра, в обществени болници за съхранение на телата, докато изкопаят гробове, обяви кметът на Гуаякил. До момента 150 жертви са погребани в частно гробище в пристанищния град.

В събота еквадорското правителство съобщи, че ще пусне нова дигитална система, която ще помогне на семействата да открият къде са погребани роднините им.

Морено предупреди, че властите очакват починалите в града и провинцията да достигнат 3500 и отбеляза, че "специален лагер" е изграден за погребване на мъртвите.

Междувременно вицепрезидентът на Еквадор се извини, след като тела на починали от вируса бяха оставени по улици в Гуаякил.

В Еквадор има повече от 3400 заразени с коронавирус. 

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1 млн. потвърдени случая, а починалите са повече от 57 000. Регистрирани са случаи в 207 държави и територии.

Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1,2 млн. случая и над 64 000 починали в 181 държави, възстановили са се повече от 246 000.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.