• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Емил Кошлуков:БНТ трябва да защитава националните интереси

Емил Кошлуков:БНТ трябва да защитава националните интереси

/КРОСС/ БНТ трябва да защитава националните интереси, политическите решения ги взимат политиците. БНТ трябва да направи повече по отношение на Република Северна Македония. Това каза изпълнителният директор на БНТ Емил Кошлуков в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му не е достатъчно просто да се отразяват новините. „Ако ние направим „Референдум" по темата, ако направим допълнителни филми, ако покажем гръцкия пример, това ще помогне на българското общество да осмисли по-добре отношенията си с Република Северна Македония, това е ролята на обществената медия", заяви Кошлуков.

С Македония проблемът е историята, македонската идентичност е продукт, който е нов. „Аз мисля, че кабинетът постъпва правилно, без диалог няма да стане", допълни Емил Кошлуков.

Според него би било полезно да се види опитът на Гърция в тази посока. „На Гърция й отне 25 години да оправи географията на Република Северна Македония. На нас може да ни отнеме 25 години да оправим историята. Не желанието, а правата за излъчване пречат в момента БНТ1 да се излъчва в Република Северна Македония. Ние в БНТ не субтитрираме македонския език", каза Кошлуков.

Според него БНТ се справя добре и това се вижда в резултатите и в пазарния дял. „Необходими са повече средства, но този проблем го има и ВВС. Пускаме филми за Стефан Данаилов, за Блага Димитрова, защото трябва да съхраним паметта за тези хора, пускаме 10 филма сега, през март започваме да снимаме още 10", сподели генералният директор на БНТ.

Търговските телевизии вече ни смятат националната телевизия за конкуренция, а програмират по нейния модел. „Те усетиха, че БНТ работи. Ние взимаме пазар и зрители, а за тях това са живи пари, за тях това е реклама, която е много важна. БНТ расте и резултатите са много по-високи от последните 2-3 години", подчерта Емил Кошлуков.

Той коментира решението за пълна проверка как е заел поста в БНТ, което беше взето след заседанието на медийната комисия в парламента. „Винаги изборите на генерални директори се обжалват в съда. И моят го обжалваха и съдът се произнася дали изборът е правилен и дали има нарушение при процедурата. Има решение на съда, не знам какво мислят да проверяват", каза още Емил Кошлуков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кошлуков, големият проблем, е че никой не вярва на вашата обективност, научна подготвеност и на нивото на професионализъм. БНТ става все по-провинциално, а на моменти миришещо на цървул, декорите трогателно бедни и на фона на всичко това - неуместен апломб. Не защитавайте нищо, по-добре ще е за националния интерес. Ако е възможно показвайте повече архивни филми, а ако имате бюджет, преди това ги дигитализирайте.

23.01.2022 17:24:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.