• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Осъдиха брат и сестра, намушкали смъртоносно пътник във влак край Вакарел

Осъдиха брат и сестра, намушкали смъртоносно пътник във влак край Вакарел

/КРОСС/ Братът и сестрата, намушкали смъртоносно мъж във влака Истанбул - Пловдив - София, получиха осъдителни присъди на първа инстанция, съобщиха от прокуратурата.
38-годишният Красимир Мутафчийски, обвинен като извършител на престъплението, е осъден на 16 години затвор. Сестра му Запринка, като негов съучастник получи девет години "лишаване от свобода".

Държавното обвинение ще протестира размера на наложеното наказание пред въззивната съдебна инстанция.

Престъплението бе извършено сутринта на 16 ноември 2018 г. на гара Вакарел. Около 07:45 ч. обвиняемите Запринка и Красимир се качили в бързия влак, пътуващ за София. Двамата се разположили на седалките един срещу друг. Встрани от тях пътувал 50-годишния Ангел Цветков. До тях седнали и две жени.

Двамата подсъдими започнали да разговарят на висок глас, при което Запринка събула маратонките и качила краката си на седалката срещу нея. В полусънно състояние, със спокоен тон, Ангел Цветков им направил забележка. Запринка и Красимир реагирали с агресия, обиди и заплахи по негов адрес. Междувременно подсъдимата извадила от дъното на куфара си туристически нож, като го поставила отгоре върху други вещи и затворила ципа. Тези нейни действия били наблюдавани от Красимир.

При приближаването на влака към гара Вакарел, двете жени, станали свидетели на скандалния инцидент, се насочили към изхода. В същото време двамата подсъдими станали от местата си. Красимир бързо взел ножа, предварително подготвен от Запринка, и нанесъл с него удар на Ангел. Острието на оръжието проникнало в лявата гръдна половина.

Уплашена Запринка извадила ножа от тялото на пострадалия и подканила Красимир да бягат. В паниката си оставили във влака куфара и маратонките на Запрянка. На перона Красимир изпуснал патерицата си, с помощта на която се придвижвал, но накуцвайки продължил да бяга. Двамата пресекли железопътните линии, минали покрай сградата на ЖП гарата и продължили в посока Вакарел.

Междувременно виковете на пострадалия били чути от други пътници. Единият от тях успял да направи видеозапис с камерата на таблета си на отдалечаващите се извършители на престъпното деяние.

Подпомогнат от свидетели на случващото се, раненият успял да слезе на перона. Бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112. Един от пътниците притиснал раната на Ангел, за да намали кръвозагубата. Пред събралите се на перона граждани раненият разказал за случилото се във влака.

След пристигане на медицински екип мъжът бил качен в линейка за транспортиране в болнично заведение. Няколко минути след това, на път за столицата, той починал.

Смъртта му се дължи на остро настъпилата масивна кръвозагуба и дихателна недостатъчност, причинени от ножовото нараняване на белия дроб. В хода на разследването на случая оръжието на престъплението - туристическият нож, бил открит пред гума на лек автомобил, където го била скрила подсъдимата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.