• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Черната кутия на падналия МиГ-29 е все още в България

Черната кутия на падналия МиГ-29 е все още в България

/КРОСС/ Служебният министър на отбраната Георги Панайотов съобщи в Народното събрание, че няма информация черната кутия на катастрофиралия изтребител МиГ-29 да е компрометирана.

"Това е много специална техника, която е произведена на конкретно място, от конкретен производител изключително прецизно. Нямаме информация, че е компрометирана кутията. От Руската федерация чакаме да ни обявят кога са готови. Ние имаме готовност веднага да изпратим групата, всички членове са ясни, данните им са подадени".

Черната кутия все още в България, потвърди и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков. Той нарече поставените от Министерството на отбраната срокове за изпращане "прогнозни", защото не са били взети под внимание затруднения по изпращането на кутията в Русия.

В началото на месеца от МО казаха, че руската страна има определени изисквания, преди да замине групата и кутията.

В интервю за столичен вестник вдовицата на загиналия пилот подполковник Валентин Терзиев казва, че изпращането се бави, защото "целият случай е политически обвързан". И все още няма виновни. С днешна дата генерал-лейтенант Цанко Стойков уточни:

"За наказания текат и други проверки, освен тази, която беше с Инспекцията за безопасност на полетите към Военна полиция. Предполагам, че след като завършат тези проверки, ще има и предприети мерки".

Несекретна част от доклада на "Военна полиция" изброи три версии за инцидента от началото на юни. Като най-вероятната причина беше посочена "среща на самолета с водната повърхност вследствие на загуба на пространствена ориентация от екипажа".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.