• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Съдът определи 1 млн. лв. за свободата на Ветко и Маринела Арабаджиеви

Съдът определи 1 млн. лв. за свободата на Ветко и Маринела Арабаджиеви

Марката заменя домашния арест на подсъдимото семейство, определението на съда е окончателно

/КРОСС/ 1 милион лева струва свободата на арестуваното семейство бизнесмени Ветко и Маринела Арабаджиеви. Това става ясно от решение на Апелативния специализиран наказателен съд, който определи по 500 000 лв. гаранция и за двамата.
В закрито заседание на 22 юли въззивен състав с председател Веселина Вълева и членове Венелин Иванов и Мариета Неделчева измениха мярката за неотклонение на подсъдимия Ветко Арабаджиев от "Домашен арест" в "Гаранция" в размер на 500 000 лева, както и мярката за неотклонение на подсъдимата Маринела Арабаджиева от "Домашен арест" в "Гаранция" в размер на 500 000 лева.

Така апелативните магистрати са отменили определението на Специализирания наказателен съд от 29 юни, с което паричните гаранции на съпрузите са определени на по 1 милион лева.

"Същественото е, че определените гаранции са внесени и отсъстват причини за намаляване на техния размер. Различна е ситуацията с мерките за неотклонение на подс. В. К. А. и М.А.. Макар с определение от 22.06.2021г. по в.ч.н.д. № 255/2021г. АСНС да е взел на последните двама подсъдими мярка за неотклонение "Гаранция" в размер на по 1 000 000 лева, вместо прилаганата "Домашен арест", това не е облекчило процесуалното им положение, защото отмерените гаранции не са внесени и въззивното определение не е породило правен ефект. Предвид защитното твърдение, че "Гаранция" от по 1 000 000 лева или общо 2 000 000 лева за двамата подсъдими е непосилна за финансовите им възможности, съдът намира, че същата е неизпълнима и на практика води до продължаване ограничаване правото им на свободно предвиждане, което не е пропорционално на напредналия ход на съдебното производство и на времето, през което те са били задържани или с мярка за неотклонение "Домашен арест". Ето защо, въззивният съд счита, че следва да уважи исканията и да определи гаранция в по - ниския размер от по 500 000 лева за подс. В. К. А. и М.А.", пише в решението на Апелативния спецсъд.

"Определението от 29.06.2021г., също следва да бъде отменено, като на подсъдимите В. К. А. и М.А. следва да бъде определена " Гаранция" в размер на по 500 000 лева, вместо действащата към момента "Домашен арест", пише още в решението.

Определението на съда е окончателно.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.