• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Инфекциозна болница: Доц. Мангъров не е влизал в COVID-сектора

Инфекциозна болница: Доц. Мангъров не е влизал в COVID-сектора

/КРОСС/ Доц. Атанас Мангъров, началник на Детското отделение на Инфекциозна болница в София, не е влизал в COVID-сектора на лечебното заведение и не е известно да е участвал в лечението на заразени пациенти, хоспитализирани в СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров". Това се казва в отговор от Инфекциозна болница на въпроси на Скенер.нюз, зададени на 16 октомври.
Според директора проф. Татяна Червенякова, доц. Мангъров не е включен в екипите на първа линия, не е получавал и допълнителното възнаграждение от 1000 лева.

Само преди два дни обаче в предаването "120 минути" по bTV инфекционистът обяви, че всеки ден влиза в COVID-зоната без маска. "Понякога слагам", уточни доц. Мангъров.

Всички тези безсмислени мерки като носене на маски на открито показват безсилието на политиците и учените. Мисля, че тези правила за безсмислени, затова не ги спазвам. За да се спазва едно правило, то трябва да има смисъл, но правилата по принцип трябва да се спазват и затова нося маска в джоба си и затова мирише на джоб. Това нещо рано ли късно ще изчезне и колкото повече се затваряме, толкова повече ще продължи тази агония, каза още доц. Мангъров.

По думите му той е преглеждал пациенти (над 50 в частния си кабинет), докато е трябвало да бъде под карантина, след контакта си преди две седмици с журналиста от БНТ Георги Любенов, който даде положителен тест за коронавирус.

„Ползвам лични предпазни средства, основното от тях е да си мия ръцете", добави доц. Мангъров и беше категоричен, че не е възможно да е заразил никого, преглеждайки без маска и после качвайки се в градския транспорт, също без маска.

На въпрос дали не се притеснява от глоба пък отговори, че неговият хонорар за преглед в кабинета му е 100 лв., а при домашно посещение - 200 лв., и ще трябва да ги увеличи с още 300 лева за евентуални глоби, защото бил един от малкото, които все още не отказвали да преглеждат пациенти по домовете им.

„Това е една вирусна инфекция, която е самоограничаващо се заболяване. Трябва човек да си остане вкъщи, да пие чай, да яде супички. Най-много да вземе една таблетка аспирин от 100 грама. 99% от хората в отделенията са там от страх - защото им казват, че както си стоиш, можеш да тупнеш", подчерта инфекционистът.

След редицата спорни медийни изяви, отказ за спазване на правила, включително и да се тества след близък контакт с доказано заразен, на доц. Мангъров са му поискани писмени обяснения и е проведен разговор с него, се казва още в отговора на началничката му проф. Червенякова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ивче,ма много си тъпа ,ма ! Ходи при Мънгъра и се прегръщайте с тези малоумни мисли !

28.10.2020 06:32:40

Ива Иватта

Ако ви направят кръвни тестове, на 100% от вас кръвта ще съдържа еритроцити, левкоцити и тромбоцити, но нивата на всички ще са различни, дори когато са в нормата, нали така? Наличието на повече червени кръвни тела в даден организъм не означава, че е развил заразен вирус без симптоми! Няма болест без симптоми, има само хора без мозък! Ако дадете урина, пак всички резултати ще покажат различни нива и точно в това се състои голямата измама с тестовете за измисленият план и вирус, който вероятно съществува в телата на всички, които преди това са се инжектирали с ваксина против грип. „Вируса“ е един експеримент, който ни показва човешката глупост и подчинение, слабоумието и робската психика, радваща се над собственото си унищожение. Дишайте си въглероден двуокис в мръсните маски, крийте си лицата с 2 пръста чело, аз категорично отказвам да нося маска на открито пространство и не мисля, че трябва да се крия от нещо несъществуващо! Сигурна съм, че ако ви наредят да си изядете лайната, защото в тях се крие противоотровата за вашия вирус, ще го направите с голям кеф и без никаква мисловна дейност, защото света доказа, че 90% от обитателите му са слабоумни олигофрени, искащи да задушават собствените си деца и родители с цел да ги предпазят… П.С. Жалко, че вируса е измама, някои наистина не си заслужават кислорода …

27.10.2020 18:19:32

Анонимен

Боклук,и то голям !

27.10.2020 16:37:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.