• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Спецпрокуратура призова за разпит и Борисов по случая "Бобоков"

Спецпрокуратура призова за разпит и Борисов по случая "Бобоков"
По досъдебното производство се провеждат множество разпити на свидетели

/КРОСС/ Специализирана прокуратура продължава действията по разследването по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. 

Във връзка с изнесени твърдения в медиите от обвиняемия П.Б., на 7 юли, в качеството на свидетел, е призован за разпит и Бойко Борисов, министър-председател на България. 

С оглед установена комуникация на различни дати през 2019 г. между лицето Пламен Бобоков и Пламен Нунев, народен представител, областен координатор на ПП ГЕРБ в гр. Русе и Росен Даскалов, бивш общински ръководител на ПП ГЕРБ в гр. Русе, същите са призовани да дадат показания, се казва в съобщение на Прокуратурата до медиите.

Заключението от изготвената компютърно-техническа експертиза на иззети по делото веществени доказателства е обект на задълбочен анализ. По досъдебното производство се провеждат множество разпити на свидетели.

 

*Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Бойко Рашков

ГЕШЕВ ЗЛЕПОСТАВЯ БЪЛГАРИЯ ПРЕД СВЕТА! . За момента прокуратурата е потъпкала принципа на следствената тайна и то безпрецедентно. Нямаме такъв период в новата демократична история на България, в който да е правено подобно нещо. Няма нито един главен прокурор досега, който да си е позволявал така свободно да изнася информация, събрана чрез СРС. Това е единственият главен прокурор. И аз не знам той какво цели – да злепостави цялата държава пред света. Това иска да направи този човек. В името на благодетеля, който го е избрал. Битката се води между министър-председателя и президента. Прокуратурата изпълнява ролята на политическо средство.. Не е ли само наш Ваньо този герой, в целия свят, и с това ли ще му запомним мандата на този колега? Така ли са го учили в Школата в Симеоново този човек? Там имаше много добри преподаватели, много известни учени. Не виждам основание за пълзящо увеличение на броя на лицата, спрямо които са използвани и прилагани специални разузнавателни средства, респективно постепенно и бавно увеличаване на броя на процедурите, с които се ограничават основни конституционни права на българските граждани. Когато се прилагат специални разузнавателни средства, обективно се събира и информация, която е ненужна, тя няма доказателствена стойност и по закон следва да се унищожава. Огромен проблем в нашата страна е, че въпреки законовото указание да се унищожава информация, тя се съхранява и се използва в определени моменти, включително за политически цели. Не познавам хипотезата с чатовете около президента, Бобокови и т.н., но ми прави много силно впечатление, че са запазени данни от разговори или обмена на електронна комуникация между двама души, която ни виждам в момента да има наказателно-правно значение, но въпреки това тя е съхранена. За мен е граничещо с нарушение на закона. За да може да се използва чисто политически и забележете от кой – от прокуратурата. На каквото поведение по нашата Конституция тя няма право. Впечатлява силно фактът, че се публикува само част от тази комуникация. За мен това е възмутително .

06.07.2020 14:28:16

Николай Ризов

ВЪРХЪТ НА ПАДЕНИЕТО НА БАНКЯНСКАТА ШАМАНДУРА И ПРИСЪДРУЖНИТЕ „ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ“! След ВСИЧКО ТОВА- след последните ужасяващи разкрития относно едноклетъчната и крадлива БАНКЯНСКА МУТРА- умопомрачителните записи и снимки с пачки от 500 Евро в шкафчето и пищак върху него- върхът на падението и беззаконието- да се биеш бабаитски в мутренските гърди- и да каканижеш в Тодор Живковски маниер пред недоклатените подопечни мисирки: „След нас всеки ден оставяме направено.Това не могат да го боядисат след това!“ СЛЕД ВСЕКИ ДЕН ОСТАВЯМЕ ОТКРАДНАТО! „Няма как да удариш дъното,ако си шамандура…“ А относно тези т.н.“интелектуалци“, дето са над нещата- и не се интересували от политика: „Толкова съм над нещата,че от Летище София ми се обадиха да слезна по-ниско,защото съм им смущавал радарите…“ Слезте малко по-ниско от БОЙКОВИЯ АНАЛ, пичове и другарки/госпожи- да видите какво става в държавата МУТРОЛАНДИЯ! Или не ви изнася,АНАЛЛИЗАТОРИ- твърде вътре сте в лайната!

06.07.2020 14:17:14

Анонимен

По други дела требе!

06.07.2020 12:28:08

Анонимен

Споко, прокуратурата е на хранилка при властта, така че не очаквайте обвинение.

06.07.2020 12:13:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.