• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Радев: Проблемът с поскъпването на енергията е общоевропейски

Радев: Проблемът с поскъпването на енергията е общоевропейски

 /КРОСС/ „Основната тема днес е енергийната криза в Европа и стремителното поскъпване на електрическата енергия и природния газ. Проблемът е общоевропейски и ние трябва да търсим координирани действия на ниво ЕС, за да защитим гражданите и бизнеса". Това заяви в Брюксел президентът Румен Радев, който пристигна за участие в провеждащия се там Европейски съвет.

Най-важните са краткосрочните мерки на ЕК, включващи компенсации, данъчни облекчени и държавна помощ са прехвърлени изцяло в правомощията на държавите членки в зависимост от техните финансови възможности. „Очаквам с спешен порядък кабинетът да обяви още по-значими мерки в подкрепа на всички небитови потребители. В тази връзка обаче липсва една мярка, която касае България- намаляване на парниковите емисии", подчерта държавният глава.

По думите му той ще настоява ЕК да се намесва енергично за контрол на енергийните мерки и да предотвратява спекулациите на енергийните борси. „Ние сме държава, която произвежда енергия, достатъчна за нашия пазар. Освен това и изнасяме енергия - като част от ЕС. ЕК трябва да се намесва за предотвратяване на спекулата".

Според президента страната ни подкрепя категорично прехода към климатично неутрална икономика. "Този преход побаче трябва да бъде плавен, да бъде устойчив, балансиран и щадящ - както за гражданите, така и за икономиката", категоричен беше Радев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Според опорките на ГЕРБ - виновен е само Радев! И за ковид-19, и за цените на газа!

22.10.2021 17:36:39

Анонимен

Проблемът е общоевропейски....и вследствие на неадекватните решения на еврочиновниците .Ако ще ни управляват от ЕС ....правителството да се маха !

21.10.2021 16:43:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.