• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Неочаквано решение: Кабинетът ще пълни хотелите с ученици и учители

Неочаквано решение: Кабинетът ще пълни хотелите с ученици и учители

30 000 ученици и учители ще летуват безплатно, за да помогнат на бизнеса

/КРОСС/ Служебният кабинет излезе с неочаквано предложение за разрешаване на проблемите в туризма. Подготвя се програма за безплатно летуване на ученици и учители, обяви на брифинг просветният министър проф. Николай Денков, на който заедно с финансовия министър Асен Василев обявяват нови мерки за подкрепа на бизнеса. .

Ще дадем възможност 30 000 участници - ученици и учители, да посетят по определен ред туристическите места и хотелите, през туристическите оператори, обяви Денков.

Не става дума само за отдъхване. Всички знаем, че един от най-големите проблеми на пандемията е намаляването на социалните контакти, които се отразяват особено тежко на учениците и на децата, обясни още Денков.

"Една от основните цели е ние да създадем средата, да има и културни програми, те ще залегнат в пакета, така че съответните деца да запълнят тези дефицити", уточни той.

Другата програма, която е започнала

Новата мярка е насочена към подпомагане на туристическия сектор, заяви министърът на туризма Стела Балтова. По думите ѝ, ще бъдат подготвени туристически пакети и децата ще могат както да бъдат придвижени и застраховани до местата за настаняване, така ще бъде поето и тяхното изхранване по време на престоя.

"Подготвят се много интересни програми, които са свързани с арт дейности, експозиции, с обучения по народни танци, посещение на музеи и други туристически обекти. Приоритет е създаване на условия бизнесът да бъде стимулиран да работи. Работим и по подобряване на условията за достъп на чуждестранните граждани в страната", допълни министър Стела Балтова.

Взето е решение и за намаляване на цените на плажните принадлежности.

"Още преди ние да влезем като правителство бюджетът не се актуализира, а започва да се дърпа от пера, които не са предвидени за тази цел". Това обяви служебният министър на финансите Асен Василев.

Намерихме буфери по министерствата, чрез намаляване на разходите основно за персонал, продължаваме да търсим средства, за да може да продължи помощта към пенсионерите.

Всички бизнеси вече са отворени, но тези, които разчитат на туристи от чужбина продължават да бъдат най-силно засегнат. Минаваме в режим, в който подпомагаме бизнесите да се възстановят, да преминат през икономическата криза, да заработят нормално. В тази насока са всички мерки, които търсим, обясни Василев.

От централен бюджет успяхме да намерим средства, с които да вдигнем заетостта.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.