• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Отзоваха консула ни в Нидерландия, събирал "такса" коронавирус от посетители в службата

Отзоваха консула ни в Нидерландия, събирал "такса" коронавирус от посетители в службата

/КРОСС/ По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева незабавно е прекратена задграничната командировка на Свилен Илиев, завеждащ консулската служба в посолството ни в Хага, Кралство Нидерландия, съобщи МВнР.

Причината е, че той събира незаконно "такса" коронавирус от посетителите в консулската служба на посолството: по 5 евро за български граждани и 10 евро за нидерландски и други граждани.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Това поведение е напълно несъвместимо с българската дипломатическа служба и не може да бъде толерирано по никакъв начин. Благодаря на всички служители на МВнР, които денонощно са на разположение на българските граждани във всички точки на света.

Според Закона за държавните такси (ЗДТ), парични суми се събират от органите на съдебната власт, от другите държавни органи и бюджетни организации в размери, определени с тарифи, одобрени от Министерския съвет.

Таксите за предоставяне на административни и консулски услуги от страна на МВнР в задграничните представителства са определени в Тарифа №3 по ЗДТ. В тази тарифа не е предвидена възможност за събиране на друг тип такси, освен изрично предвидените в нея, а съгласно ЗДТ „недължимо платени такси се връщат по искане на заинтересованата страна".

Спрямо консула Свилен Илиев ще бъде образувано дисциплинарно производство. Поискани са и обяснения от посланика ни в Кралство Нидерландия Румен Александров.

Сигнали за корупция може да изпращате към Инспектората на МВнР на телефон +359 800 16 070, на мейл inspectorat@mfa.bg , както и чрез сайта на министерството: https://www.mfa.bg/bg/anticorruption

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВЪЗМУТЕН

Поредната лъжа на пазарджишката проститутка именуваща се Захариева, солташак на Пухльо Плевнелиев и ББ, видна соросоидка без да знае какво точно е това. Вместо да отзове подсъдимите калинки на ГЕРБ генерални консули в Мюнхен /за издаване на държавна тайна срещу 100 хиляди евро/ и Милано/като областна в Ямбол/ с доказани престъпления, както и тоя в Санкт Петербург /престъпления по служба като шеф на НСО/, тая долнопробна женка се занимава с утвърден професионалист като г-н Свилен Илиев, един от малкото в днешното МВнР завършили международни отношения и с над 30 годишна дипломатическа кариера,чиито баща беше голям български учен и дългогодишен ректор на ВИИ "Карл Маркс". При това по абсолютно измислени доноси на тия, които следят и подслушват за ГЕРБ в задграничните ни мисии. Но така е при хунтата...която сляпо следва учителите си Хитлер, Мусолини, Гьобелс, Пиночет и други античовеци и фашисти.

07.04.2020 18:21:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.