• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Министър Емил Димитров: Строежът на Алепу е спрян с акт на ДНСК

Министър Емил Димитров: Строежът на Алепу е спрян с  акт на ДНСК

/КРОСС/ Защитил съм един закон в Министерския съвет. Стоя само зад текстовете, които съм защитил. Това заяви в „Здравей, България" министърът на околната среда и водите Емил Димитров по повод Закона за биоразнообразието. За него той допълни, че се е съобразил на 90% с исканията на „Зелените". От 2007 г. се точи нещо си, имаме наказателни процедури, защото отлагаме. Този закон трябва да стане, за да не търпим санкции. Ако не се приеме, ще получим санкции, категоричен беше Димитров.

Трябва да кажа за героизма, който МОСВ направи в последните месеци. За първи път от последните 20 години на Българското Черноморие най-малко се е строяло, най-малко са се слагали чадъри, най-малко са се смачквали мидите или се е размътвала водата. Най-малко електричество е изхабено, най-малко емисии от коли. Това се дължи на факта, защото посещението е било най-малко". Така коментира втория протест на природозащитници срещу застрояването на морето, по Рила и по българските планини ресорният министър.

Що се отнася до Алепу - строежът е спрян с акт на ДНСК. В момента има две дела за по 33 млн. лева. Да сложим един акт на ДНСК, после още един е само публично, уточни екоминистърът. Според него са открили няколко пречиствателни станции и това не се вижда.

Като разбрах, че всичко, което искам да направя - няма да стане, реших да не се занимавам, а да дам парите на кметовете и да помогнем на едно-две сметища, да се изградят една - две пречиствателни станции и т.н.. Те да си обявяват обществени поръчки.Законодателството и процедурите са за това да решаваме проблемите на хората - да имат канализация, водопровод. Правя това, което мога по закон, категоричен е министърът на екологията.

Що се отнася до багера на Рилските езера, той заяви, че ще бъде наложена максималната санкции. Не одобрявам и не трябва да има подобни неща, багер там няма място. Проектът, по който трябва да се прави, е без багер, каза още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.