• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Нинова: „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Изправи се! Мутри вън!“ и ДПС не пожелаха ревизия за последните 10 години

Нинова: „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Изправи се! Мутри вън!“ и ДПС не пожелаха ревизия за последните 10 години

БСП иска сега и веднага да се наложи забрана на Борисов да продава държавни и общински болници и да раздава концесии на парче

/КРОСС/ „Уважаеми български граждани, започна се. Еуфорията от вчера за голям анти-ГЕРБ фронт очевидно трябва да започне да стихва. Видяхте ли какво се случи току-що. Новите партии „Има такъв народ", „Демократична България",„Изправи се! Мутри вън!" и ДПС не пожелаха ревизия за последните 10 години. Същите тези партии не подкрепиха предложението на БСП за мораториум на действията на правителството на Борисов. Защо, колеги?", обърна се председателят на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна след отхвърлянето на предложението на левицата до сформирането на ново правителство за налагане на мораториум на Министерския съвет да дава концесии, да продава държавни и общински болници, да назначава нови бордове.
„Работата на БСП, както вчера казах, се оказа най-лесна и най-ясна. Защото в политиката е най-важно да си принципен и последователен - каквото си казал преди избори, да го изпълняваш след избори. Каквото кажеш в опозиция, да го изпълняваш като управляващ. Ние, БСП, сме за ревизия на това управление за последните му 11 години. Ние сме и за това - сега и веднага да се наложи забрана на Борисов да продава държавни и общински болници и да раздава концесии на парче. Бяхме против това и преди 4 април, против сме и сега. Ето това е истинска партия, която работи в политиката на базата на принципи, честност и прозрачност", каза още Корнелия Нинова.
По-рано в пленарна зала Нинова обоснова искането на БСП за мораториум и обяви, че социалистите ще подкрепят създаването на Комисия по ревизията на управлението на Борисов.

 

„Ще внесем в Комисията вече свършената от Парламентарната група на "БСП за България" работа в предишния парламент", заяви лидерът на БСП от трибуната на Народното събрание и поясни: „Ние поискахме одит на "Автомагистрали" ЕАД и "Монтажи" ЕАД, както и многократно се занимавахме с проверка и разполагахме с достатъчно информация за състоянието, стопанисването и управлението на язовирите. Многократно се занимавахме с енергийната ефективност на многофамилните жилищни сгради и разполагаме с достатъчно материали от проверките за санирането. В продължение на години се борихме с концесията на Летище „София", сигнализирахме за нея европейските институции, българска прокуратура и разполагаме с техните анализи по тези въпроси. Разполагаме и с доклада на Сметната палата за проверката за харчене на Министерски съвет извън националния бюджет и констатациите по отношение на това правилно ли е такова харчене по Закона за публичните финанси."
Нинова направи следното предложение: „До избирането на нов Министерски съвет, Народното събрание налага мораториум върху отдаването на концесии, продажба на държавни и общински болници, и назначения в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50% държавно участие."
„Докато 3 месеца се занимаваме с ревизията, сегашният Министерски съвет най-вероятно ще продължава да управлява държавата с всичките регулаторни органи, макар и в оставка", предупреди Нинова и припомни, че на последното заседание на Министерски съвет на Борисов се раздадоха 7 концесии за по 35 години - за подземни богатства, за строителни материали, за плажове и това ще продължи", конкретизира Нинова и посочи: „В момента общински болници са на масата за продажба, текат конкурси в държавни регулатори в болници, училища и читалища, сменят шефовете на библиотеки. Удължават срокове на независимите регулаторни органи, които са с мандат. В енергетиката в момента всичко се подменя. Назначават нови хора и те ще трябва да ни дадат информация за състоянието на дружествата", обоснова предложението на БСП за мораториум Корнелия Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Стефан

Партиите на бедните са против разследване за 10 години назад, защото тогава и Христо Иванов беше вицепремиер на Борисов!

16.04.2021 17:21:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.