• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Унищожиха над 7 тона канабис в Огражден планина

Унищожиха над 7 тона канабис в Огражден планина

/КРОСС/С помощта на хеликоптер бяха открити поредните канабисови ниви високо в Огражден планина.

Акцията на полицията е проведена във вторник за времето от 05,00 до 19,00 часа.

Най-напред с летателната техника е установено местонахождението на засетите с марихуана имоти. В операцията са участвали служители на ОД МВР - Благоевград и Регионална дирекция „Гранична полиция" -Кюстендил. Проверена е граничната зона по българо-македонската граница. В землищата на петричките села Баскалци и Крънджилица са открити и унищожени 1538 стръка зелени, тревисти растения. Общото им тегло е 7150 килограма. При направения полеви тест те са реагирали положително на канабис. Наркотичното растение е унищожено на място чрез изгаряне. Издирват се собствениците на канабисовите ниви. Те били скътани в труднодостъпни гористи местности но почти 1000 метра надморска височина. Напоследък все по-често производителите на марихуана ползват земи, които са държавни, общински или на горските стопанства. По този начин е трудно да се установят извършителите.

Миналия петък в 9 ниви край петричкото село Драгуш, пак в Огражден планина, полицаи намериха и унищожиха 915 стръка зелена листна маса с общо тегло от 3505 килограма. „Добре е, че опростиха процедурата и можем да я унищожаваме веднага на място. Преди време се товареше и транспортираше до дворовете на полицейските управления, където се складираше и охраняваше. А в жегите това ни костваше огромни усилия", споделиха полицаи. Миналата година до същото селище бяха спипани над 7 тона от наркотичното растение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.