• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

22 нови случая на коронавирус, вече са общо 242

22 нови случая на коронавирус, вече са общо 242

/КРОСС/ Нови 22 потвърдени случаи на коронавирус днес. Така заразените стават общо 242. 16 от новите случаи са в София. На картата се поява и още една област с коронавирус - това е Сливен, където има един заразен. Пловдив - двама, един в Плевен и двама в Благоевград.

Двамата пациенти в "Пирогов" са в стабилизирано, но тежко състояние. У нас вече има четирима излекувани от коронавирус, петият е дал съмнителна проба. Никой от новорегистрираните случаи няма общо с другите, които са известни до този момент. Сред заразените случаи в София има служители на Пета градска болница. Към момента заразените с коронавирус, които са настанени в болница, са 40.

От утре ще бъде пуснат екип, който да наблюдава хората под домашна карантина и да взима контролни изследвания. А тъй като двуседмичната карантина изтича за много хора, от Щаба са предложили на здравния министър удължаване на болничните. Ген. Мутафчийски: И за тези, които са заразени с коронавирус, но с домашно лечение може да се издава болничен до 28 дни, защото те сега могат до 14 дни да изддават.

Ако прогнозите от математическия модел се сбъднат това ще означава, че предприетите мерки дават резултат. Най-показателен пример ще е Банско със сериозни мерки и ограничаване на контактите. Ген. Мутафчийски: Белгия и България обявиха първите си случаи по едно и също време. Червената линия е Белгия. Белгия знаете, че много лежерно гледаше на нещата, обяви мерки едва миналата седмица. България знаете къде ги обяви, ето каква е разликата.

Началникът на Щаба заяви, че щом премиерът Бойко Борисов може да спазва наложените мерки, значи е възможно за всеки.

Ген. Мутафчийски: И аз го потвърждавам, че го спазва, фанатично го спазва, даже стои на малък радиатор се топли, защото сме спрели климатичната инсталация в МС и това е по препоръка на немския институт Робърт Кох.

Колкото до бързите тестове - от щаба няма да си променят мнението за масовия скрининг, докато няма истински бърз тест за изследване на заразата. Надеждите са че това ще стане между 4 и 6 седмици.

Проф. Ангел Кунчев: Изследвани 4 доказано болни положителни с две положителни проби, бърз тест в частната лаборатория никакви антитела при двама от тях след една седмица. На това ли да вярвам?

Ген. Мутафчийски: Сега е ценна всяка стотинка, оставете парите, то няма медицински смисъл, никакъв смисъл на този етап на развитие на епидемията.

От Щаба и в момента насърчават, който може да ползва бързите тестове, да ги ползва. Смисъл от тях обаче ще има на края на епидемията, заключи генерал Мутафчийски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Проф.Людмил Георгиев

Мут...геньо от Банкя споделяше преди време, че се е научил да играе шах, което би трябвало да го притеснява, защото сегашната Му ситуация определено е цунг - цванг, тоест всеки негов ход е губещ!... Да предположим, например, че епидемията с коронавируса в България се разрасне дори не до нивата на Италия и Испания, и в България умрат няколко стотици или няколко хиляди души - представям си как близките им ще наточат секири или каквото се сетите, за да отмъстят поради глупостите на правителството?!... Или обратното - да се спасим по някакво чудо от масовата смърт, но пък ще се окаже, че отново хиляди и милиони няма как да преживяват - гладът ще ги спаси от страха и те отново ще поискат сметка от Мут...геньо и Ша...ката Му?!... Или пък Мут...геньо и Ша...ката Му да разиграят стария сценария - да хвърлят оставка и да чакат следващи избори, които по изпитан начин да манипулират и извратят - няма как да стане, защото в гръб ще ги чака служебно правителство на Президента, който Дай Боже този път да бъде в час и да назначи хора, които ще разнищят далаверите на Борисов и кабинета Му!... Да не говоря, че Владимир Владимирович отдавна чака Мут...геньо от Банкя да свърши своята част от работата по "Турски поток" - Доналд Тръмп няма как да спаси Му..ата в тази ситуация, защото короната започва да има ужасяващи последици за самите САЩ!... Очевидно е, че в тази ситуация и "Тайпи", тоест Реджеп Таип Ердоган, няма как да помогне на Му...ата, защото по оценката на много вирусолози, епидемията в Турция тепърва предстои!... А пък абдикиралите от кризата "европейски партньори" на Мут...геньо от Банкя едва ли ще са склонни да го подкрепят, особено като имаме предвид, че те вече са различни - ишиасът Юнкер можеше и да приема подкупи, но аристократката фон дер Лайен очевидно ще чака разследването на полицията в Барселона!... Казвам всичко това, защото, от една страна, ми е твърде непонятна "съпротивата" срещу извънредното положение, след като 10 години търпяхме Мут...геньо и не се събрахме да го изгоним, и, от друга страна, че се надяваме на някакъв следващ "спасител", произхождащ от Мут...геньо и Ша...ката Му!... Знам всичко това много добре, но и знам, че във всяка една от описаните по-горе ситуации, ГЕРБ-ерастите на централно и местни нива просто ще бъдат бесени по дърветата без съд и присъда или убивани показно с камъни!...

26.03.2020 02:52:24

Анонимен

И до сутринта няма да има промяна! Ние си почиваме!

25.03.2020 19:49:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.