• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Дончев: Радев да следва собствената си препоръка - всички да се смирим и да си гледаме работата

Дончев: Радев да следва собствената си препоръка - всички да се смирим и да си гледаме работата

Вицепремиерът коментира изказването на президента по отношение на призива на депутатите да дари заплатата си

/КРОСС/"Както е казал Гьоте - колко много се заблуждават хората, когато си мислят, че това, което са научили, са го и разбрали. Ако има ограничения тук, те не са парични. Единствените ограничения са от липсата на някои артикули на международния пазар. Аз съм горд с българския бизнес, че вместо да чакаме само на доставки, сме в състояние и да произведем. Щом други държави чакат на нашата помощ, това е достатъчно показателно", заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

"Доколкото си спомням от скромния си опит във въоръжените сили, армейските команди "Кръгом", "Ходом марш" се подаваха от висшите към по-нисшите чинове с цел да извършват прости механични движения, без да осъзнават смисъла им. Не мисля, че в тази ситуация подобен режим е приложим. Първо, тук няма новобранци. Второ, не сме на занятия по стрелева подготовка. Трто, и да бяхме, не е ясно коя команда трябва да изпълняваме. Тази от Трети март, тази за сваляне на карантинните мероприятия от преди седмица, и всичко това ми прилича на един шарж от военните сили, където някой, с цел да унижи другия, му подава командата "Шашкай се в различни посоки". Само, че единственият персонален призив, който ще си позволя по отношение на господин президента, е да следва собствената си препоръка. Нека всички да се смирим и да си гледаме работата, защото обществото ни има нужда точно от това", каза той по отношение на изказването на президента Румен Радев за призива на депутатите да дари заплатата си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нищоработещият, обаче дава акъл- По долу са изброени, изпитай ги, ако знаеш за какво става въпрос.

07.04.2020 19:32:36

ВасПет

Да говориш на премиера с цитати на Гьоте е крайно нечестно. Направо е неуместно! Щото дори да се събере цялото правителство, пак не може да декодира, ни посланието, ни автора. В мнозинството си нашите управляващи са толкова брутално неграмотни, че Българска банка за развитие трябва да отпусне безсрочен и безлихвен заем на Мефистофел, за да се осмели той да купи душите им. Щото без пари и Дяволът не би се занимавал с тези мозъчни тръстове. Налага се, уважаеми приятелчета, чат-пат да бъдем сериозни. Нали никой от вас не допуска, че Караянчева, Симеонов, Лъчо Мозъка, Десислава Атанасова, Ангелкова, Барни Ръбъл или некой друг от кохортата е чел Гьоте?! Всички си мислят, че това е среднощен купон на Ценко Чоков с амфети и голи вещици от Констанца. Така, че не е прав президентът. На тези – само анимация!

07.04.2020 15:59:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.